De Simona David,

Companiile ar putea primi de săptămâna viitoare granturi de până la 200.000 de euro, potrivit ministrului Economiei, Virgil Popescu, într-o intervenție la Realitatea TV.

Ministrul a mai spus că este nevoie și de o relaxare fiscală, după criza generată de pandemia de coronavirus COVID-19.

Lucrăm împreună cu primul ministru și ministrul de Finanțe la un al doilea val de măsuri în așa fel încât să putem ajusta primele masuri. Ne gândim și la ce va fi după ce va trece această criză. După părerea mea, probabil și economia va trebui restartată și resetată și adaptată noilor cerințe. Probabil că va trebui să ne adaptăm foarte mult în zona de comunicații, să avem comunicații foarte bune, foarte solide. Am discutat ieri împreună cu ministrul de Finanțe într-o videoconferință cu BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare – n.red.) și le-am cerut sprijin pentru a demara rapid o strategie de dezvoltare economică post coronavirus.


Ministrul Economiei, Virgil Popescu, într-o intervenție la Realitatea TV:

Popescu a mai explicat că, după criză, companiile trebuie să ajungă cel puţin la nivelul de producţie şi încasări şi venituri la care au fost înainte de începerea situației de criză provocate de pandemia de coronavirus, iar pentru asta trebuie stimulate treptat, prin reducerea taxelor şi încurajarea producţiei.

Citeşte şi:

OMS avertizează că închiderea orașelor nu este suficientă pentru combaterea epidemiei: ”Pericolul este ca boala să reapară”

În Deva, autobuzele sunt dezinfectate cu ultraviolete

Un medic aflat în prima linie în războiul cu COVID-19 dezvăluie teroarea declanșată în spitale

Italia respiră: bilanțul din ultima zi confirmă faptul că numerele sunt în scădere
GSP.RO

Italia respiră: bilanțul din ultima zi confirmă faptul că numerele sunt în scădere

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur