MENIU CAUTĂ
01 Iun. 2018 08:20 , de Delia Chilianu

Ce poți face de 1 Iunie în București. Evenimente inedite, organizate de Ziua Copilului

Distribuie

O serie de evenimente sunt organizate de Ziua Copilului în București. În parcuri, în mall-uri, în liberării, peste tot se întâmplă ceva. Libertatea îți spune ce poți face de 1 Iunie, Ziua Copilului, în București.

Copiii, părinții și bunicii sunt invitați la un maraton de mișcare și distracție, care se va desfășura pe 1 Iunie, între orele 11:00 și 16:00, în parcul Parcul Alexandru Ioan Cuza (intrarea dinspre Baba Novac) din București. Radu Restivan, promotor al unui stil de viață care include mișcarea în programul zilnic, a pregătit pentru participanții la Maratonul de Mișcare un program de cinci ore de activități sportive, în care toți membrii familiei vor fi implicați de la mic la mare.

Antrenamentele vor începe la ore fixe și vor cuprinde exerciții accesibile tuturor, indiferent de vârstă. Participanții vor sări, vor avea probe de ștafetă, exerciții cu greutatea corpului, iar la final fiecare va pleca acasă cu câteva idei de activități sportive pe care le pot face oricând și oriunde cu cei mici. După fiecare oră de sport, pentru copii va fi o tombolă cu premii care să-i ajute să facă activități sportive acasă.

Cea mai mare tablă de desenat din România 

La AFI Cotroceni marea petrecere de Ziua Internațională a Copilului va începe de la ora 12.00 și se va întinde până la ora 20.00. Aici, un culoar întreg va fi decorat cu cea mai mare tablă de desenat din România. Aceasta are o lungime de 100 mp. Pe tot parcursul zilei, copiii se vor bucura de o atmosferă plină de culoare și veselie, asigurata de unele dintre cele mai îndrăgite personaje din filme și desene animate, precum Elsa și Ana, Minnie și Mickey Mouse, Spiderman, Batman sau chiar simpaticele Angry Birds.

Copiii învață să fie polițiști

Copiii, între 4 și 12 ani, sunt așteptați la Sunny City, în Sun Plaza, pe 1 și 2 iunie, în intervalul 16.00-20.00, pentru a deprinde cunoștințele meseriei de polițist. Sunny City sau ”orașul condus de copii” aduce în prim-plan spiritul civic și siguranța deplasării pe drumurile publice, micuții putând învăța despre responsabilitățile unui polițist, dar și despre regulile importante de circulație pentru siguranța lor.

Într-un format ghidat de supervizori și de dragonul Sunny, cu elemente de recuzită și suport video, copiii sunt introduși în tematică atât printr-o componentă teoretică (prezentarea însemnelor purtate de polițiști și semnelor de circulație), cât și printr-o etapă practică (traseu rutier cu obstacole și semne de circulație, aprofundarea cunoștințelor prin fișe tipizate). Sunny City – orașul în care copiii pregătesc o lume mai bună – este un format care îmbină inspirația, distracția și educația și care, prin reproducerea, la scară mică, a unui oraș și prin jocul de roluri, îi ajută pe copii să dezvolte abilități importante și să înțeleagă concepte și idei reale din viața de zi cu zi.

Festival de joc și joacă în grădina secretă

Între 1 și 3 iunie la Cărturești Verona, copiii și nu numai vor avea ocazia să construiască, să îmbine imaginația și știința și să se înscrie la jocuri de creativitate și nu numai. ”Vă așteptăm timp de trei zile, să intrați în joc, în grădina secretă, pergolă și ceainărie, între orele 11:00-18:00, cu jocuri care mai de care de la Asociația Lume Bună, Amos, Blackfire, EduBricks, Happy Color, Ideal Board Games, Mumu Toys, Vulps Toys”, transmit organizatorii. Intrarea la jocurile din grădină este liberă, iar la atelierul de robotică organizat duminică, 3 iunie, în ceainărie, cu înscriere, prețul este 50 de lei.

Start la bălăceală

De 1 iunie, la Aqua Park-ul din Crângași ( fostul ștrand Dâmbovița) personajele din desene animate vor avea grijă ca prichindeii să se distreze pe cinste. De la ora 13.00 va avea loc o petrecere cu spumă. Pe 2 iunie, de la ora 18.00 cântă Voltaj, iar de duminică, 3 iunie, distracția continuă alături de Daniel Buzdugan și Radio Zu.

„La pas pe Calea Victoriei” pe 2 și 3 iunie

Primăria Capitalei prin Creart invită bucureștenii și turiștii pe 2 și 3 iunie, între orele 10:00 și 21:00, la cea de-a patra ediție a evenimentului „La pas pe Calea Victoriei”. Una dintre cele mai frumoase artere ale Bucureștiului redevine pietonală, fiind animată de activități și manifestări artistice pe întreg traseul, din Strada George Enescu, până în Piața Victoriei. Copiii, tinerii, dar și adulții, se pot bucura timp de două zile de diverse activități stradale și manifestări artistice, ateliere de creație și spectacole de teatru, jocurile copilăriei, dar și de standuri cu produse și accesorii.

Pe segmentul pietonal încadrat între Strada George Enescu și Piața Victoriei, vizitatorii se vor întâlni cu animatori şi mascote celebre, păpuși uriașe, arlechini cu baloane de săpun, clovni cu baloane modelate, animatori pe picioroange, caricaturiști, mimi și magicieni

Nu vor lipsi atelierele de creație: atelierul de puzzle, atelierul modelaj în plastelină, atelierul de decorare planșe cu praf de marmură, picturi pe față, atelierul de tobe, atelierul muzical, dar nici jocurile stradale, spre bucuria copiilor, dar și a adulților melancolici: Șotron, Elasticul, X și O, Șarpele, Geologic (bowling modern) și Țintar Scrach. De asemenea, în fiecare zi vor avea loc spectacole de teatru precum „Pinguinii Melomani”- susținut de Teatrul „Ion Creangă”, „Cenuşăreasa”, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, dar și un spectacol de comedie dedicat celor mari, oferit de trupa de improvizație „Improvisneyland”.

Joaca de-a copilăria, în Parcul Tineretului

Primăria Municipiului București, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, organizează în perioada 1-3 iunie în Parcul Tineretului, intrarea Șincai, evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Copilului, intitulat JOACA DE-A COPILĂRIA. Este un concept unic dedicat copiilor și bunicilor, prin care bunicii vor dezvălui celor mici lumea de poveste a jocurilor de odinioară, prin acțiunile organizate și desfășurate pe parcursul celor 3 zile, în intervalul orar 17.00 – 21.00. Vor urca pe scenă ansamblul de balet ”Arabesque” și ansamblul folcloric „Plaiul Românesc”. Fiecare seară se va încheia cu un recital al unor mari artiști ai scenei muzicale românești: Marcel Pavel, Florin Chilian și Petrică Mâțu Stoian.

Parada Micilor Bicicliști, pe bulevardul Unirii

Parada Micilor Bicicliști va avea loc vineri, 1 Iunie 2018, începând cu ora 10.00, în Piața Constituției – Bulevardul Unirii, București. Sunt așteptați copiii de toate vârstele, indiferent de tipul de bicicletă folosit, alături de toți cei care încă se simt copii pe bicicletă.  Cu sprijinul partenerilor și al voluntarilor din comunitatea bucureșteană de bicicliști, copiii participanți vor învăța care sunt regulile de siguranță pe care trebuie să le respecte în timpul deplasării pe două roți, cum să manevreze bicicleta printre obstacole și mai ales, cum să pedaleze în grup. Fiecare etapă parcursă va fi bifată în Brevetul Micului Biciclist, pe care fiecare participant îl va avea în kit-ul de înscriere, alături de alte cadouri speciale pentru ei. Evenimentul este organizat de Asociația Adevărații VeloPrieteni în parteneriat cu Reciclad`Or. Accesul este liber, însă pentru o mai bună organizare, înscrierea este obligatorie și se face pe pagina evenimentului.

Jocuri și întreceri la Muzeul Militar Național ”Ferdinand I”

De asemenea, vineri, 1 iunie, între orele 10.00 și 14.00, Muzeul Militar Național ”Ferdinand I” va găzdui manifestarea dedicată Zilei copilului intitulată  Copii, Tradiție, Istorie Militară. Asociațiile de copii și tineret vor participa la activități cu caracter educativ și sportiv, întreceri și jocuri dedicate micilor cercetași. Cu acest prilej, va fi inaugurată mini-expoziția temporară ”Exponatul lunii”, unde vor fi prezentate obiecte legate de istoria mișcării de cercetași din România.

Linia turistică a RATB, relansată vineri, 1 iunie

Regia Autonomă de Transport București (RATB) reia, la 1 iunie 2018, serviciul liniei turistice Bucharest City Tour (tip Hop-On-Hop-Off) cu patru autobuze double-decker. Ca în fiecare an, autobuzele vor circula zilnic, la intervale de 20-25 de minute, pe traseul cuprins între Piața Presei şi Piața Unirii. Având o capacitate de 77 de locuri fiecare, dintre care 50 pe platformă, autobuzele vor fi la dispoziţia turiştilor între orele 10:00 – 21:00. Cei interesaţi pot obţine mai multe informaţii de pe site-ul dedicat.

12 ore de distracție în Parcul Alexandru Ioan Cuza

Mâine, 1 Iunie, timp de 12 ore Parcul Alexandru Ioan Cuza va fi un loc al distracției. De la ora 8.00 până la ora 20.00 va fi liber la joacă pe aleile acestuia, în timp ce pe scenă se vor perinda una câte una surprizele pregătite special pentru această zi.

Pe scena din parc vor urca trupe pentru copii precum Grupul vocal Liliput, Grupul vocal BimBam, Arpeggio Music School, Trupa Blană Bombă, Voltaj Academy alături de Călin Goia, Contrapunct, trupele de actori de la Teatrul Țăndărică, Teatrul Ion Creangă și Opera Comică pentru Copii, magicienii Cristina Strecopîtov și Bogdan Muntean, dansatorii de la Five Gym – Street Dance Kids, Trouble Dance Company și Victoria Dance Studio. Eroii preferați ai copiilor, Itsy, Bitsy şi SuperZăpă vor fi și ei alături de cei mici.

Personajele din desene animate vin în Parcul Lumea Copiilor

Minimax sărbătorește Ziua Internațională a Copilului timp de două zile (pe 1 și 2 iunie) în parcul Lumea Copiilor (sector 4, București), începând cu ora 15:00, unde invită toți micuții să vină și să întâlnească mascotele: Mini, Max, Cuțulache și Pisicuța și spadasinul felin preferat, Motanul Încălțat!
Spre seară, va fi rândul părinților să-și încarce bateriile cu o serie de concerte live, susținute de artiști precum Amna, Mirabela Dauer, Jo, Corina și Connect-R. Ziua se va încheia cu un super spectacol susținut de Carlas Dreams.

Concerte în aer liber și foc de artificii în Parcul Lumea Copiilor

Povestea zilelor sectorului 4 va continua și sâmbătă. În prima parte a zilei, vedete vor fi, în mod evident, copiii! Aceștia vor aprofunda, împreună cu personajele lor preferate, jocurile de rol și de îndemânare începute vineri.

De la orele 16.00 însă, în paralel cu distracția celor mici, va debuta maratonul de concerte dedicat adolescenților, pentru care au fost pregătite recitaluri ale unor artiști de renume. Pe scenă vor urca Cobzality, Nicole Cherry, Ioana Ignat, Lora și Fly Project! Alături de ei, vor mai performa și alte două nume grele ale muzicii românești: Monica Anghel și Holograf!

Ziua de duminică este dedicată și sportului în aer liber. Zeci de bicicliști de toate vârstele sunt așteptați începând cu orele 10:00 pe esplanada din Parcul Orașelul Copiilor, pentru a lua startul la cea mai frumoasă paradă dedicată lor, organizată de comunitatea Adevărații VeloPrieteni.

Apoi, distracția se va muta la scena din Parcul Lumea Copiilor unde programul va debuta cu un spectacol de folclor autentic susținut de interpreți din toate colțurile tării. Lor li se vor alătura unii dintre cei mai iubiți artiști, precum Corina Chiriac, Fuego, Andreea Bălan sau FreeStay.

Seara va fi dedicată extravaganței, întrucât începând cu orele 21.45 Delia promite un show de zile mari. Evenimentul, , se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO / Lavinia Șandru joacă în piesa ”Vlaicu-Vodă”, de Alexandru Davila. ”Mă simt foarte bine pe scenă”

Citește mai multe despre 1 iunie, Ziua Copilului, Centrul pentru Seniori al Municipiului București și evenimente pe Libertatea.

Comentarii