MENIU CAUTĂ
29 Aug. 2018 17:32

Toți cei 6 candidaţi la şefia DNA au fost declaraţi admişi. Urmează interviurile cu ministrul Justiției

Distribuie

Cei 6 candidaţi la şefia DNA au fost declaraţi admişi şi vor susţine, săptămâna viitoare, interviurile cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei (MJ).

Astfel, după ce candidaţii au îndeplinit condiţiile legale, urmează să susţină interviul după cum urmează: primii trei candidaţi admişi – în data de 3 septembrie, începând cu ora 11,00, iar următorii trei – pe 4 septembrie, de la ora 8,30.

Primii care vor susţine interviul la sediul MJ sunt: Sorin Armeanu – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean – procuror la DNA Constanţa, Adina Florea – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Urmează, pe 4 septembrie, procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea – fost procuror general adjunct al României, Paula-Nicoleta Tănase – procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Rezultatele selecţiei pentru şefia DNA vor fi anunţate public pe data de 6 septembrie.

„Propunerea/propunerile ministrului Justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcţie de numărul procurorilor înscrişi”, menţiona MJ, citat de Agerpres.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror şef al DNA, pentru că „niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare”, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Vezi aici prima reacție a lui Tudorel Toader după anunțul reluării procedurii de selecție a procurorului-șef DNA.

Iată și reacția Opoziției, după ce Toader a respins propunerile pentru șefia DNA: „E complicat să găseşti o Viorica Dăncilă, o marionetă perfectă”.

Cei patru candidaţi înscrişi, atunci, în cursă au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror şef al DNA a devenit vacantă, după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocatăprintr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale a României (CCR).


Citește și: EXCLUSIV/Drama poliţistului infectat cu HIV care a murit în spital. ”Slăbise foarte mult. A ascuns boala și de noi, poate de rușine”


 

Citește mai multe despre Tudorel Toader și interviuri pe Libertatea.

Comentarii