MENIU CAUTĂ

Cel puţin 15 morţi în Sri Lanka, într-un asalt împotriva unor presupuși jihadiști

Distribuie

Cel puţin 15 oameni au murit, printre care şase copii, în timpul unui asalt al forţelor de securitate din Sri Lanka împotriva unor presupuşi jihadişti. Atacul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. 'Alţi trei bărbaţi' au fost găsiţi morţi în afara casei, fiind vorba, probabil, tot despre kamikaze, a explicat poliţia.

Asaltul a fost dat după un schimb de focuri care a durat mai mult de o oră, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei, Sumith Atapattum potrivit Agerpres. Poliţia şi armata au comunicat că un civil a murit în acest schimb de focuri.

Vineri, poliţia a anunţat că a confiscat 150 batoane de dinamită şi un drapel al SI, în cursul unei percheziţii într-un oraş din apropiere, Sammanthurai. Potrivit anchetatorilor, în acelaşi loc ar fi fost înregistrat mesajul video de revendicare a atentatelor din ziua Paştelui catolic, soldate cu 253 de morţi.
Autorităţile din Sri Lanka au revizuit, joi, bilanţul victimelor înregistrate în atentatele comise în duminica Paştelui catolic, anunţând că au fost ucise 253 de persoane şi nu 359 cum s-a anunţat anterior.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că personalul medical a finalizat toate autopsiile, în această seară, şi a concluzionat că unele corpuri ale victimelor mutilate au fost numărate de mai multe ori.

Citește și

VIDEO | Adriana Nedelea LA FIX: Dezvăluiri de ultimă oră despre procurorul care s-a sinucis astăzi la Parchetul General

 

Citește mai multe despre atacat și Sri Lanka pe Libertatea.

Comentarii