MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Imobiliare.ro: Chiria pentru o garsonieră în București a ajuns la 240 de euro, un apartament cu două camere costă 350 de euro

Distribuie

Chiria pentru o garsonieră în București a ajuns la 240 de euro pe lună, în creștere cu 5,3% față de anul trecut, când era 228 de euro, în vreme ce un apartament cu două camere costă 350 de euro, față de 321 de euro anul trecut, potrivit unui comunicat al Imobiliare.ro.

Creșterea vine în contextul în care cererea este în creștere datorită apropierii noului an universitar.

Există însă și oferte mai accesibile: o garsonieră de 40 de metri pătrați situată într-o vilă poate fi închiriată cu 200 de euro pe lună în zona 13 Septembrie.

”Un apartament cu două camere, pe de altă parte, costă acum 350 de euro pe lună, în medie – o creştere semnificativă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 321 de euro pe lună. Pe Imobiliare.ro, însă, studenţii pot găsi şi oferte mai convenabile: în cartierul Drumul Taberei, spre exemplu, un apartament mobilat şi utilat costă 260 de euro pe lună”, se arată în comunicat.

În schimb, pretenţiile proprietarilor de locuinţe cu trei camere au rămas la aproximativ acelaşi nivel de anul trecut, respectiv 400 de euro, în scădere ușoară faţă de cei 404 euro pe lună în vara anului trecut. În Rahova, zona Petre Ispirescu, o locuinţă de 70 de metri pătraţi utili are un preţ cerut de 300 de euro pe lună.

Clujul bate Bucureștiul

În Cluj-Napoca, bugetul mediu necesar pentru închirierea unei garsoniere a ajuns la 250 de euro pe lună în vara acestui an, un avans considerabil faţă de media de 220 de euro pe lună consemnată în 2017.

”Aşteptările proprietarilor s-au majorat şi pe segmentul apartamentelor cu două camere, care au ajuns la un nivel de 380-390 de euro pe lună, faţă de 360 de euro pe lună în iunie anul trecut. În Mănăştur, o locuinţă bicamerală cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi utili are un preţ cerut de 300 de euro pe lună”, se arată în comunicat.

Scumpiri și în Timișoara

În Timişoara, suma necesară pentru închirierea unei garsoniere a ajuns, în vara lui 2018, la 185-190 de euro pe lună, în creştere de la 171 de euro pe lună în urmă cu 12 luni.

În zona Complex Studenţesc, o garsonieră de 17 metri pătraţi utili este listată pe portal la un preţ de 125 de euro pe lună. Un apartament cu două camere poate fi închiriat, în medie, cu 300 de euro pe lună în Timişoara, faţă de 278 de euro pe lună anul trecut.

Garsoniere de 200 de euro în Iași

În Iaşi, chiria medie solicitată pentru o garsonieră a ajuns la 200 de euro pe lună – în condiţiile în care, în perioada similară a anului trecut, aceasta ajungea la 191 de euro pe lună. În primele două luni de vară ale acestui an, apartamentele cu două camere au ajuns să coste 280-300 de euro pe lună, faţă de 269 de euro pe lună valabil anul trecut.

Citește mai multe despre apartamente, chirie, Garsoniere, imobiliare și imobiliare.ro pe Libertatea.

Comentarii