MENIU CAUTĂ
18 Iul. 2018 15:29

Cine sunt artiștii care concurează la Cerbul de Aur. Lista completă a finaliștilor. 18 soliști luptă pentru faimosul trofeu

Distribuie

Juriul „Cerbul de Aur” a ales 18 artiști pentru a urca pe scena cunoscutului concurs. Pentru România concurează Ovidiu Anton, Dora Gaitanovici și Raluca Blejușcă. Inițial, ar fi trebuit să ajungă pe scena festivalului doar 15 artiști, dar s-a revenit asupra deciziei și numărul finaliștilor a fost suplimentat.

Pentru ediţia aniversară, juriul Cerbul de Aur a ales pentru a urca pe scena prestigiosului Festival 18 interpreţi din 14 ţări şi România. Aceştia sunt:

 1. Inis Neziri (Albania)
 2. Amaliya Margaryan (Armenia)
 3. Kaye Olivier Fabian C (Belgia)
 4. John Karayiannis (Cipru)
 5. Kelly-Joyce Bale (Franţa)
 6. Ryan OShaughnessy (Irlanda)
 7. Omer Netzer (Israel)
 8. Damiano Borgi (Italia)
 9. Tiziana Camelin (Italia)
 10. Dinara Kairova (Kazakhstan)
 11. Antonia Gigovska (Macedonia)
 12. Karl William Lund (Marea Britanie)
 13. Lidia Isac (Republica Moldova)
 14. Dora Gaitanovici (România)
 15. Ovidiu Anton (România)
 16. Raluca Blejusca (România)
 17. Sebastian Schmidt (San Marino)
 18. Jorge Gonzalez (Spania).

Ovidiu Anton este artistul care a fost selectat în finala Eurovision România 2016, cu piesa „Moment of silence', dar nu a putut participa și la finala din Stockholm, Suedia, fiindcă Televiziunea Română nu a putut susține financiar spectacolul. Și Raluca Blejușcă este artista cunoscută și ca Angel în showbiz-ul românesc. Timbrul ei bogat și calitățile vocale sunt cele care au făcut-o cunoscută pe piața românească. Dora Gaitanovici a fost și ea în finala Eurovision România 2018 și este o revelație la cei doar 17 ani.

Din celelalte țări au putut fi aleși maximum doi soliști și doar Italia va fi reprezentată de doi artiști: Damiano Borgi și Tiziana Camelin. Din Spania concurează Jorge Gonzalez, care a participat la emisiunea „Vocea Spaniei', unde s-a clasat pe locul 2 în finală. Primul lui single, Diquelame', a primit discul de aur, un succes care s-a concretizat în peste 80 de concerte într-un timp scurt.

Participanta din Franța, Kelly-Joyce Bale, a debutat în 2001 cu „Vivre la Vie', melodie ce a devenit repede un hit internațional. Albumul a fost vândut în 800 de mii de copii și a fost nominalizată la French Music Awards. Următoarea etapă pentru cei 18 concurenţi este alegerea piesei din repertoriul românesc pe care o vor interpreta pe scena de la Braşov, din lista pusă la dispoziţie de organizatori pe site-ul cerbuldeaur.ro, la secţiunea dedicată. Concursul Festivalului va debuta joi, 30 august, iar câștigătorii îi vom afla pe 1 septembrie.

Citește și: VIDEO/ Singuri acasă, împreună la centrele Salvați Copiii'. Părinții, înlocuiți de psihologi și asistenți sociali

Citește mai multe despre Cerbul de Aur pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii