Iubitorii de ciocolată au acum la dispoziție un produs fără zahăr, bogat în proteine, ce are în compoziție o serie de ingrediente speciale. O echipă de cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a creat o rețetă de ciocolată proteică după mai bine de an de muncă.
„Produsul nu are zahăr, nici conservanți, și conține un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenței aminoacizilor esențiali. Green Velvet – ciocolată proteică cu lapte – se numește așa pentru că zahărul e înlocuit cu un îndulcitor natural 100%, patentat, Green Sugar, pe bază de frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol”, spun reprezentanții Universității „Dunărea de Jos”.
Rețeta are la bază o mixtură proteică având valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer și proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce conferă o textură plăcută, crocantă și asigură mai mult de 20% din valoarea energetică a ciocolatei.
Ciocolata proteică a fost concepută de o echipă de cadre didactice de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați formată din șeful de lucrări, doctor inginer Livia Pătrașcu, profesorul doctor inginer Iuliana Aprodu și șeful de lucrări, doctor inginer Ina Vasilean (directorul proiectului de cercetare).
Green Velvet este primul dintr-o serie de șase produse proteice optimizate din punct de vedere nutrițional, realizate în cadrul unui proiect de cercetare, cu ajutorul și la solicitarea unui agent economic, SC Laboratoarele Remedia SRL, care dorește să le ofere consumatorilor produse sănătoase, bogate în proteine, cu destinație nutrițională particulară. Doritorii pot comanda online ciocolata proteică.
FOTO UGAL
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro