Mergi direct la conținut »
Clădirea Empire State, luminată în culorile unei sirene de ambulanță, ca omagiu pentru medicii din prima linie a luptei contra coronavirusului Galerie foto
4imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Clădirea Empire State, luminată în culorile unei sirene de ambulanță, ca omagiu pentru medicii din prima linie a luptei contra coronavirusului

Empire State Building, din New York, se aprinde după modelul unei sirene de ambulanță, tribut pentru medicii care se luptă în spitale pentru a salva viața bolnavilor de COVID-19.

De Mihai Toma,

Empire State Building, construcție emblematică din NY, a fost cea mai înaltă clădire din lume pentru mai mult de 40 de ani, între 1931 și 1972.

Are 102 etaje şi o înălţime de 443.09 metri. Există o punte de observație în aer liber și în interior, la etajul 86. A fost prima clădire care a avut mai mult de 100 de etaje.

Are 6.500 de ferestre și 73 de lifturi și o suprafață totală de 257.211 mp.

Aproximativ 20.000 de angajați lucrează în clădire în fiecare zi, făcând Empire State Building al doilea cel mai mare complex de birouri unice în America, după Pentagon.

Acum, clădirea “se aprinde” și se stinge, ca o sirenă de ambulanță, omagiu pentru medicii-eroi în lupta contra pandemiei.

Proprietarul clădirii, Empire State Realty Trust, spune că turnul emblematic din New York Cityse va lumina în alb și roșu în fiecare seară pentru a aduce un omagiu tuturor eroilor din prima linie a epidemiei de coronavirus.

Empire State Building este un simbol al visurilor și al luptelor câștigate. În fiecare seară, de la ora 21.00, clădirea va fi luminată ca o sirenă de ambulanță, să ne amintească de faptul că suntem împreună și vom ieși din asta împreună.

Anthony E. Malkin, președinte și CEO Empire State Realty Trust:

New York a devenit rapid epicentrul națiunii coronavirusului în SUA, după ce primul său caz a fost detectat la 1 martie. Până la 30 martie, 1.342 de persoane din stat au murit din cauza COVID-19.


Close
Închide
  Close