Mergi direct la conținut »
UPDATE |Renate Weber, propusă de ALDE pentru Avocatul Poporului. Care este reacția fostului europarlamentar
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE |Renate Weber, propusă de ALDE pentru Avocatul Poporului. Care este reacția fostului europarlamentar

UPDATE |Renate Weber, propusă de ALDE pentru Avocatul Poporului. Care este reacția fostului europarlamentar

Liderii coaliţiei PSD-ALDE s-au reunit, luni, la Parlament. În ultima săptămână de sesiune parlamentară, liderii politici au decis convocarea unei sesiuni extraordinare, în prima săptămână din luna iulie, în condiţiile în care Legislativul trebuie să dea, până pe 5 iulie, raportul pe legislaţia electorală, dar şi să facă noi numiri la BNR şi Avocatul Poporului. ALDE a primit postul de Avocat al Poporului şi o propune pe Renate Weber pentru această poziţie.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 18:20: Fostul europarlamentar Renate Weber a anunțat că a demisionat din ALDE pentru a prelua funcția de Avocat al Poporului.

„Mă onorează nominalizarea pentru Avocatul Poporului și mă bucură încrederea pe care mi-au arătat-o, încă o dată, deja foștii colegi din ALDE, pentru că am demisionat din partid odată ce am acceptat această nouă misiune.

Este o decizie pe care am cântărit-o îndelung și pe care nu am luat-o ușor. Cel mai confortabil pentru mine acum ar fi fost să nu mă implic. Calitatea de spectator la viață cetății este cea mai ușoară dintre toate. Nu suportă responsabilități, poți foarte bine să emiți judecați, să pui ștampile, să dai vină pe alții și tu să nu faci nimic.

Eu am ales să fac. Să lupt în continuare pentru valorile în care cred, pentru apărarea drepturilor și libertăților, pentru care lupt de aproape 30 ani, fie în calitate de ONG-ist sau de om politic. Sper că audierea mea să fie convingătoare și rezultatul votului din Parlament să fie unul pozitiv”, a scris Renate Weber, într-un mesaj pe Facebook.

UPDATE ora 14.20 Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, după şedinţa coaliţiei, că propunerea ALDE pentru Avocatul Poporului este fostul europarlamentar Renate Weber.

Peter Eckstein Kovacs este propunerea USR, susținută și de PNL și UDMR pentru Avocatul Poporului, în locul lui Victor Ciorbea, al cărui mandat a expirat pe 6 mai.

UPDATE ora 13.20 Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, după şedinţă, că s-a decis convocarea unei sesiuni extraordinare, la începutul lunii iulie, pentru a se da votul pe noul conducere a BNR, numirea Avocatului Poporului şi finalizarea legislaţiei pentru votul din diaspora.

De asemenea, legea pensiilor urmează să intre la vot, în Camera Deputaţilor, miercuri.

PSD a decis să dea ALDE Avocatul Poporului, după ce mandatul lui Victor Ciorbea a expirat.

În plus, s-a decis constituirea unei comisii de anchetă, privind unele fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Minciuni în tragedia de la Timișoara! Situația clară a apelurilor de la 112 spune totul despre nepriceperea autorităților
Recomandări

Minciuni în tragedia de la Timișoara! Situația clară a apelurilor de la 112 spune totul despre nepriceperea autorităților

Şedința coaliţiei este condusă de Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu.

Parlamentarii pleacă la sfârşitul acestei săptămâni în vacanţă, însă mai au, pe agendă, multe proiecte care ar trebui dezbătute urgent.

Unul dintre ele este legea pensiilor, care a picat la Senat, în contextul unei mobilizări slabe a Puterii, şi a ajuns la Camera Deputaţilor, for decizional.

PSD ar dori ca votul final să se dea miercuri, în plenul Camerei, însă este posibilă şi o amânare pe toamnă a acestui proiect care a picat deja controlul de constituţionalitate, în varianta iniţială.

În coaliţie se redeschide şi subiectul unei candidaturi unice PSD-ALDE, la prezidenţiale.

Sondajul PSD pentru candidatul la prezidenţiale va cuprinde şi varianta cu un candidat comun al alianţei PSD-ALDE, a anunţat, duminică, la Antena 3, premierul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al partidului.

Paul Stănescu, unul dintre liderii PSD, spunea, însă, că partidul ar trebui să aibă un candidat propriu la acest scrutin.

Citeşte şi:
Povestea spusă „fără teamă sau favoruri” a familiei de români cu care The New York Times a lovit în Trump. Tatăl lui “Baby Constantin” are două condamnări în Franța și este cercetat pentru violență într-un dosar penal la Râmnicu-Vâlcea. Mama a spus că a fost sterilizată forțat în România, deși cererea scrisă cu mâna ei e la Spitalul Județean

Close
Închide
  Close