MENIU CAUTĂ

Taxi zburător de la gară până la destinație. Unde s-ar putea pune în aplicare ideea SF

Distribuie

SBB, compania națională de căi ferate din Elveția, ia în considerare posibilitatea de a lansa taxi-uri zburătoare pentru a transporta pasagerii de la gară până la destinația lor din orașe. SBB afirmă că există deja un prototip care poate transporta cinci oameni, dar până ca serviciul să devină operațional trebuie depășite mai multe probleme.

Mijlocul de transport este testat de SBB în colaborare cu compania germană Lilium, care a propus un prototip. Taxiurile zburătoare vor putea decola și ateriza fără a avea nevoie de o pistă.

„SBB și compania de taxi aerian Lilium se află în discuții despre cooperare”, afirmă un purtător de cuvânt al SBB, Raffael Hirt, scrie Bloomberg.

Totuși, până la obținerea autorizațiilor mai trebuie efectuate teste, și chiar dacă ar primi undă verde din partea autorităților, proiectul ar putea fi implementat câțiva ani mai târziu.

Există și critici politici. Thierry Burkhart, un politician federal din partea Partidului Democratic Liber și comisar pe partea de transporturi afirmă că planurile „sunt ciudate și iritante”.

Totodată, Christoph Neuhaus, din partea Partidului Poporului din Elveția, afirmă că „SSB este o companie publică pentru transportul feroviar”, ceea ce înseamnă că aceasta „trebuie să rezolve problemele mari ale căilor ferate, în loc să se arunce în planuri utopice de trafic aerian”.


CITEȘTE ȘI: VIDEO | Urmăriți „Uranissima”, emisiunea prezentată de Urania. Previziuni pentru săptămâna 14-20 ianuarie 2019


FOTO: EPA

Citește mai multe despre Elveția și taxi pe Libertatea.

Comentarii