Mergi direct la conținut »
Concluziile preliminare ale accidentului aviatic de la Baza Borcea, în care a murit pilotul Florin Rotaru
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Concluziile preliminare ale accidentului aviatic de la Baza Borcea, în care a murit pilotul Florin Rotaru

Concluziile preliminare ale accidentului aviatic de la Baza Borcea, în care a murit pilotul Florin Rotaru

Anchetatorii au stabilit concluziile preliminare ale accidentului aviatic de  la Baza Borcea, petrecut pe 7 iulie, în urma căruia pilotul Florin Rotaru și-a pierdut viața. 

Potrivit unor surse, concluziile preliminare ale accidentului aviatic de la Baza Borcea arată că:

  1. Motorul a funcționat în parametri normali, neînregistrându-se o eroare, potrivit datelor analizate până acum
  2. Pilotul nu a comunicat vreo problemă turnului de control
  3. Potrivit Realitatea TV, în urma impactului, aparatura care înregistrează datele de la bord a fost distrusă, anchetatorii pierzând secunde importante din informațiile care ar putea să ducă la o concluzie finală. Specialiștii încearcă să le facă

Libertatea a publicat, la două zile după accident, informația potrivit căruia între pilotul Florin Rotaru și turnul de control nu a existat o comunicare, înainte ca avionul MIG21 Lancer să se prăbușească.

În cazul morții pilotului Florin Rotaru, procurorii militari au deschis umărirea penală faţă de faptele de ucidere din culpă, neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. 

Până la lamurirea tuturor împrejurărilor, există câteva prime indicii că pilotul a făcut, în ultimele secunde de zbor, o manevră periculoasă pentru a evita prabușirea peste publicul care asista la show-ul aviatic. Un pilot militar a confirmat pentru Libertatea că manevra pare să indice că Florin Rotaru a făcut tot posibilul să evite mulţimea şi o tragedie mai mare.


CITEȘTE ȘI: 

Cine sunt cei doi piloți implicați în accidentul aviatic de la Suceava. Aveau mii de ore de zbor la manșă

Close
Închide
  Close