De Mihai Niculescu,

27 de copii ar fi fost înscriși în fals în catalog și în sistemul informatic la școala Damian iar reclamaţia a fost făcută de dascălii Şcolii Gimnaziale Sadova în anul şcolar 2017-2018. Potrivit liderului de sindicat din această şcoală, Cristina Gîrd, conducerea Şcolii „Damian” ar fi inventat elevi pentru a nu-şi pierde personalitatea juridică, dar şi pentru a primi mai mulţi bani de la stat, arată Mediafax.

„Ei au descoperit că nu le ajung copiii. Ca să aibă personalitate juridică, trebuie să aibă minim 300 de copii. Le mai trebuiau vreo 30 de copii. Aici intervine inventatul. De exemplu, era o fetiţă care venea la grădiniţa Sadova, care a trecut tot în subordinea şcolii Damian, iar în sistemul informatic ea figura de două ori: o dată cu CNP bun la Grădiniţa „Damian” şi o dată cu CNP schimbat la grădiniţa unde venea. Avea CNP cu zero, asta însemnând că acel copil nu are acte sau că sunt nişte probleme. Mai este un alt caz, al unor gemeni. Unul era trecut la o grădiniţă, altul era la alta, deşi părinţii au dat şi declaraţii că ei n-au făcut cerere să-i înscrie şi nici nu i-au adus la grădiniţă. Exemplele continuă până pe la 27 de cazuri. Şcoala unde lucrez eu a pierdut, din această cauză, undeva la 200 de copii. Dacă scădem toţi copiii pe care i-au luat, ei ar avea pe la o sută şi ceva de copii. N-au copii de personalitate juridică. Dar această personalitate juridică a generat post pentru doamna director, pentru domnul secretar şi tot aşa”, a declarat Cristina Gîrd.

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Liderul sindical acuză autorităţile locale că sunt părtaşe la aceste nereguli.

„Totul s-a făcut cu aprobarea primarului şi a Consiliului Local. Vă daţi seama, din Damian e domnul primar. Unde bate pentru voturi? În 2011 au luat prima grădiniţă. Primele sesizări le-am făcut în 2017. (…) Ştiţi cum funcţionează învăţământul, cu costuri standard per elev. Iar în momentul în care iei de la o şcoală nişte elevi, se creează deficit bugetar. Ca să nu mai spun că şi catedrele dispar, că se împart în două.(…) S-au pierdut posturi la şcoala noastră şi în fiecare an va fi aşa”, a mai spus Gîrd.

În replică, primarul comunei Sadova, Eugen Safta, a declarat că a decis să menţină şi cea de-a doua şcoală cu personalitate juridică pentru că la „Damian” rezultatele şcolare ar fi mult mai bune şi totul s-a făcut legal.

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?
Recomandări

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?

 

„Din punctul acesta de vedere, al CNP-urilor, au fost făcute verificări de către Inspectoratul Şcolar şi de către Poliţia Bechet şi, din câte ştiu eu, nu au existat astfel de probleme.(…) Locaţiile sunt aceleaşi ca şi înainte, dar fiind tăvălugul prea mare pentru un director să se deplaseze în şase locuri să urmărească activitatea şi calitatea actului de învăţământ şi ce se întâmplă din punct de vedere administrativ, e foarte greu. Mai ales când faci naveta. Şi atunci, ca să se poată ocupa mai bine şi de elevi şi de problemele administrative, am zis să fie doi directori. (…) Am solicitat asta datorită faptului că la Şcoala „Damian” sunt performanţele mult mai mari decât la Şcoala Sadova. Aşa s-a hotărât în Consiliu, aşa mi-au cerut şi cadrele didactice atunci”, a spus Safta.

Poliţiştii doljeni şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj fac cercetări în acest caz.

Citeşte şi:

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România

Personajul din spatele atletului kenyan care a încheiat primul maraton în mai puțin de două ore. Am vorbit cu neamțul Helmut Winter, supranumit “profesorul maratoanelor”

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni