Mergi direct la conținut »
Cristian Orzu, polițistul care a murit într-un accident în Iași, consumase alcool
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cristian Orzu, polițistul care a murit într-un accident în Iași, consumase alcool

Cristian Orzu, polițistul care a murit într-un accident în Iași, consumase alcool

Cristian Orzu, polițistul care a murit într-un accident în Iași, consumase alcool. Analizele de laborator arată că agentul de 50 de ani avea alcoolemie în momentul în care s-a angajat într-o depășire riscantă și s-a ciocnit cu autospeciala Poliției de o dubiță. Polițistul era în misiune pentru a căuta o fetiță dispărută.

Agentul Cristian Orzu lucra la Unitatea Canisă din cadrul IPJ Iaşi și era apreciat de colegi ca fiid un bun profesionist în privința dresajului câinilor de urmă, scrie Ziarul de Iași. Vineri seara, în jurul orei 21:30, polițistul era de serviciu și primise un apel referitor la dispariția unei fetițe de 13 ani. Și-a luat câinele de urmă și s-a urcat grăbit în autospeciala de Poliție pentru a pleca în misiune.

În timp ce se grăbea să ajungă în localitatea Țibana, la volanul unei autospeciale de Poliție, polițistul s-a angajat într-o depășire riscantă pe șoseaua de centură a Iașiului. Mașina condusă de Cristian Orzu s-a izbit violent de o dubiță. În urma impactului, polițistul a fost rănit grav.

„Era rănit la cap şi la piept. L-au băgat direct în SMURD după ce l-au scos din maşină. Celălalt şofer, din Mercedes, era mai bine“, au precizat martorii prezenți la fața locului.

Câinele de urmă, aflat într-o cușcă în spatele mașinii, a fugit speriat pe câmpul din apropiere, însă nu s-a îndepărtat de locul tragediei. Patrupedul a fost găsit de polițiști.

În timp ce Cristian Orzu era resuscitat, polițiștii încercau să îl sune pentru a-i transmite că fetița dată dispărută a fost găsită.

Polițistul rănit în accident a fost transportat de urgență la spital. Cristian Orzu a murit din cauza rănilor grave. În urma investigațiilor, medicii au stabilit că bărbatul consumase alcool, înainte de a se urca la volan.

Potrivit sursei citate, valoarea de alcool stabilită de către medicii spitalului a fost mai mare decât cea a medicilor legişti de la Institutul de Medicină Legală care au înaintat raportul preliminar Poliţiei Rutiere Iaşi, în ziua de duminică. Niciuna dintre valorile alcoolemiei nu a fost însă comunicată oficial.


Citește și ROMÂNI AI NIMĂNUI. Bătrână surdă, ignorată de asistentul social plătit cu 3.770 de lei! Tinca Matei trăiește cu 140 de lei pe lună și din mila vecinilor! Ar trebui să primească de 7 ori mai mult – VIDEO


 

Close
Închide
  Close