Mergi direct la conținut »
Fostul deputat Cristian Rizea a fost dat în urmărire și fotografia i-a fost postată pe site-ul Poliției Române
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Fostul deputat Cristian Rizea a fost dat în urmărire și fotografia i-a fost postată pe site-ul Poliției Române

Fostul deputat Cristian Rizea a fost dat în urmărire și fotografia i-a fost postată pe site-ul Poliției Române

Condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, fostul deputat Cristian Rizea a fost dat în urmărire și fotografia lui a fost postată pe site-ul Poliţiei Române, la secţiunea ”Urmăriri”.

Pe numele lui Rizea a fost emis pe 19 martie 2019, la o zi după condamnare, mandat european de arestare, acesta fiind dat în urmărire internaţională.

Fostul deputat a fost condamnat pe 18 martie, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Avocatul fostului parlamentar a declarat că acesta s-ar afla în SUA, la rude, deoarece ar avea probleme cu banii.

„În perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi”, precizau la acel moment procurorii într-un comunicat de presă.


Citește și: EXCLUSIV | Corespondență din Paris de la Oana Moisil: ”Aici arde Notre-Dame! Pe tot coridorul de la etajul meu miroase tare a ars”


 

Close
Închide
  Close