Mergi direct la conținut »
Cristian Rizea a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cristian Rizea a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare

Cristian Rizea, fost deputat, a fost condamnat definitiv, luni, 18 martie, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Rizea are de plătit suma de 300.000 de euro.

Cristian Rizea are un termen de 24 de ore la dispoziție pentru a se preda, în caz contrar urmând să fie dat în urmărire națională și internațională, în condițiile în care acesta nu s-a prezentat la ultimele termene de judecată și avocatul său a anunțat că este în SUA.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă i-a respins apelul lui Rizea şi a menţinut condamnarea dată de instanţa de fond. Rizea are de plătit suma de 300.000 de euro.

Rizea a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. El ar fi primit 300.000 de euro, bani disimulați prin contracte de împrumut, ca să intervină pentru ca o altă persoană să beneficieze de retrocedarea unui teren dintr-o zonă rezidențială din București.

Lucian Colţea, cetăţean american, a primit o condamnare de 2 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi spălare de bani în formă continuată.

„Potrivit înţelegerii anterioare, în cursul lunii decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colţea Lucian suma totală de 300.000 euro, pentru ca în schimb să intervină la nivelul celor două autorităţi, astfel încât o persoană din familia lui Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv ca omul de afaceri să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu Primăria comunei Chiajna”, susţineau procurorii, potrivit Agerpres.

 


Citește și:

Bianca Andreescu, noua stea a tenisului mondial. Jucătoarea cu origini românești, lăudată de presa internațională după succesul de la Indian Wells

 

 
 
Close
Închide
  Close