“Ceea ce vedem acum este rezultatul inexorabil al trumpismului. Din 2016, acest ins, Trump, nu face altceva decât să instige diverse categorii în societatea americană. Nu face altceva decât să ațâțe, nu face altceva decât să amenințe”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

„Amintiți-vă toate ieșirile rasiste ale acestui domn Trump. Amintiți-vă zidul cu Mexicul, copiii imigranților care erau luați de lângă părinții lor din ordinul lui Trump și închiși în niște lagăre separate… Această acțiune a fost oprită numai de intervenția soției președintelui. Amintiți-vă interdicțiile pe care le-a pronunțat același Donald Trump la adresa musulmanilor, la adresa arabilor, la adresa cetățenilor din anumite state de pe glob”, a declarat jurnalistul. .

Cristian Tudor Popescu a amintit şi cum şi-a definit preşedintele Trump electoratul său: “Dacă eu împușc un cetățean pe stradă, că așa vreau eu, electoratul meu mă va ierta pentru asta și mă va vota în continuare!”.

Jurnalistul spune că acest electorat este stârnit în momentul de față, la fel cum sunt stârniți cei din extrema stângă. Electoratul lui Trump se situează spre extrema dreaptă.

În acest moment, situația din Statele Unite este dureros de asemănătoare cu situația din Germania anilor ’20, când extrema stângă și extrema dreaptă se confruntau violent pe străzile orașelor germane.

Cristian Tudor Popescu:

Jurnalistul a comentat şi uciderea lui George Floyd, care a declanşat valul de proteste din SUA. Cristian Tudor Popescu spune că numele poliţistului, Derek Chauvin, este tocmai baza cuvântului “șovinism”, care înseamnă exact ultranaționalism.

Iată ce ironie sinistră a sorții. Individul ăla a vrut în mod deliberat să livreze o imagine de execuție, de omorâre explicită și lentă a unui cetățean de culoare.

Cristian Tudor Popescu:
Citeşte şi:

Cadrele medicale și directoarea Centrului Caraiman din subordinea Primăriei Sector 1, “actori” în clipul lui “Axinte” de la Vacanța Mare: “Parlamentari, doctori, vedete/ Le este frică de izolete”

Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: “Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI