Mergi direct la conținut »
Criză politică din Austria se adâncește. Toţi miniştrii de extremă dreapta demisionează din guvern
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Criză politică din Austria se adâncește. Toţi miniştrii de extremă dreapta demisionează din guvern

Criză politică din Austria se adâncește. Toţi miniştrii de extremă dreapta demisionează din guvern

Toţi miniştri din Partidul Libertăţii (FPOe), de extremă dreapta, şi-au prezentat luni seara demisiile din guvernul de coaliţie din Austria, după ce cancelarul conservator Sebastian Kurz i-a propus preşedintelui ţării demiterea ministrului de interne Herbert Kickl, relatează Reuters, dpa şi AFP.

De Andreea Radu,

Ministrul transporturilor Norbert Hofer, noul lider desemnat al FPOe, a legat continuarea participării la guvernare a formaţiunii de soarta lui ministrului Kickl, potrivit Agerpres.

Cancelarul Sebastian Kurz i-a propus luni seară preşedintelui ţării demiterea ministrului de interne, după publicarea, vineri, a unei înregistrări video compromiţătoare pentru liderul partidului de extremă dreaptă Heinz-Christian Strache. 

Vicecancelarul austriac şi-a anunţat, sâmbătă, demisia din funcţie în urma difuzării înregistrării video compromiţătoare. Strache a fost surprins cu o cameră ascunsă promițându-i unei femei care a pretins că este un investitor din Rusia contracte publice în schimbul unui sprijin financiar.

Anterior, cancelarul austriac a declarat că plecarea lui Kickl, în vârstă de 50 de ani, era cu atât mai necesară în contextul în care el era „secretar general şi răspundea de finanţele FPOe”, la momentul faptelor. Potrivit lui Kurz, fostul ministru de interne nu a înţeles amploarea scandalului provocat de Ibiza-gate, după numele oraşului din Baleare în care s-a făcut înregistrarea care a provocat scandalul.

Tratați cu decență de străini, ignorați și înghesuiți cu bagajele, în țară. Cum a călătorit un grup de români spre casă în timpul pandemiei
Recomandări

Tratați cu decență de străini, ignorați și înghesuiți cu bagajele, în țară. Cum a călătorit un grup de români spre casă în timpul pandemiei

 

Sebastian Kurz a declarat anterior că dacă miniştrii FPOe se vor retrage din guvern el îi va solicita preşedintelui Alexander Van der Bellen să numească „experţi” în posturile lăsate vacante. Cancelarul a anunţat sâmbătă că va convoca alegeri anticipate în urma acestei crize politice, un scrutin prevăzut iniţial pentru luna septembrie.

Foto: HEPTA


VIDEO | Manifestația „Toţi pentru Europa”, în Piața Victoriei. Mihai Șora: „Să nu lăsăm pe alții să voteze pentru noi”. Victor Rebengiuc: „Puterea de a schimba țara asta stă în mâinile și în sufletele voastre”


 

Close
Închide
  Close