Mergi direct la conținut »
Cum are grijă Ministerul de Interne de resurse: oamenii ca oamenii, dar mașinile trebuie salvate!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cum are grijă Ministerul de Interne de resurse: oamenii ca oamenii, dar mașinile trebuie salvate!

Cum are grijă Ministerul de Interne de resurse: oamenii ca oamenii, dar mașinile trebuie salvate!

Situația clădirii din strada Eforie 3-5 din Capitală, unde funcționează diverse servicii ale Ministerului de Interne, a fost prezentată la începutul săptămânii în Libertatea. Imobilul ar trebui evacuat, potrivit unui raport al Direcției de Logistică a MAI, dar sigura dispoziție dată până la ora actuală a fost ca mașinile să nu mai fie parcate în garajul de la subsol !

De Justin Gafiuc,

Fotografii publicate de ”Libertatea” arată condițiile mizerabile în care-și desfășoară activitatea personalul din strada Eforie 3-5, unde, de la subsol până la ultimul etaj, încăperile insalubre și grav degradate pun zilnic în pericol sănătatea și siguranța celor aflați în clădire.

Evacuare…parțială

În urmă cu circa o lună, o comisie a Direcției de Logistică MAI a concluzionat într-un raport secret că sediul  din strada Eforie, în care își desfășoară activitatea, printre altele, Inspectoratul General pentru Imigranți sau Departamentul de Combatere a Crimei Organizate se află într-o stare de degradare severă, iar clădirea ar trebui evacuată de urgență!

Clădirea situată pe strada Eforie 3-5 din Capitală

O primă măsură a fost luată: Direcția de Logistică MAI a dat dispoziție ca toate automobilele ministerului să nu mai fie parcate la parterul clădirii din Eforie 3-5, aflată într-o avansată stare de degradare și cu verdict de demolare chiar din partea departamentului de specialitate MAI. Șefii din minister continuă însă să păstreze angajații în sediul întins pe cinci etaje.

Cvartetul care închide ochii: Țuicu – Medrega – Miron – Trucă

Surse din sistem arată că documentul alarmant a ajuns la vârf în mai multe structuri: Ministerul de Interne, Inspectoratul General al Poliției (IGPR), Inspectoratul pentru Imigranți (IGI). Iar șefii care au în acest moment pe masă hârtiile explozive sunt Carmen Camelia Țuicu – adjunct IGPR și responsabila pe logistica IGPR, Florin Medrega – numărul unu de la IGI, Adrian Miron – capul Poliției Capitalei și Mihai Trucă – directorul general al Logisticii în MAI.

OMS recomandă ca mamele cu COVID-19 să poată alăpta. Nu și în România. Caz revoltător la Timișoara
Recomandări

OMS recomandă ca mamele cu COVID-19 să poată alăpta. Nu și în România. Caz revoltător la Timișoara

 

Noi date din raport indică faptul că sediul din Eforie 3-5 nu mai poate fi consolidat, ci ar trebui, pur și simplu, demolat! Cu toate acestea, singura măsură concretă luată până acum i-a șocat pe angajați. Conducerea de la Logistică a dat dispoziție ca toate mașinile MAI să nu mai parcheze în garajul de la parter pentru a nu expune automobilele unor potențiale distrugeri.

Nicio decizie nu s-a luat însă în privința oamenilor, care lucrează acolo în mijlocul unei adevărate bombe cu numărătoarea inversă pornită.

Surse din poliție:

Un singur pas administrativ ar fi fost efectuat, acela în care șefii diferitelor departamente ar fi fost anunțați că se caută alte sedii, dar, până la noi ordine, oamenii continuă să lucreze în Eforie 3-5 cu teama unei posibile tragedii instalată în fiecare ungher. 

Libertatea a trimis încă de la începutul săptămânii o adresă către MAI prin care solicita să ni se transmită situația clădirii din strada Eforie. Deocamdată nu am primit nici un răspuns.

Close
Închide
  Close