Mergi direct la conținut »
Cum poți reduce cu până la jumătate de oră timpul petrecut zilnic în trafic  (PUBLICITATE)
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Cum poți reduce cu până la jumătate de oră timpul petrecut zilnic în trafic (PUBLICITATE)

Cum poți reduce cu până la jumătate de oră timpul petrecut zilnic în trafic (PUBLICITATE)

Timpul petrecut pe drumul de acasă la serviciu ne poate influența dramatic atât starea de spirit, cât și satisfacția privind jobul. Un studiu realizat de Universitatea Angliei de Vest a revelat că un drum mai lung cu 20 de minute până la birou are asupra noastră același efect precum o tăiere cu 19% a salariului, când vine vorba despre satisfacția legată de locul de muncă. 

Cei mai afectați sunt aceia care fie petrec mult timp în ambuteiaje, cu mașina personală, fie se înghesuie în mijloacele de transport în comun, la ore de vârf, și trebuie să facă față căldurii, mirosurilor neplăcute sau aglomerației. De aceea, chiar și câteva minute economisite zilnic pe drum pot avea efecte benefice asupra stării noastre de spirit. Trebuie doar să găsim acele metode prin care ne putem scurta naveta sau putem găsi rute alternative mai puțin aglomerate:

Folosește inteligent aplicațiile pentru transportul în comun

Aplicațiile care îți sugerează rute cu mijloacele de transport în comun și îți arată pe hartă unde sunt localizate stațiile sunt de mare ajutor, mai ales dacă nu ești familiarizat cu orașul sau nu știi traseul autobuzelor ori tramvaielor. Însă și aceste aplicații pot eșua, uneori, în a-ți arăta cea mai convenabilă rută pentru tine. Google Maps sau Moovit sunt extrem de utile oricui trebuie să parcurgă distanțe mari până la locul de muncă. 

Totuși, pentru a obține cea mai utilă rută pentru tine este bine să te folosești de filtrele pe care aceste aplicații ți le pun la dispoziție. Astfel, vei găsi rute cu mai puține schimbări de autobuze, metrou sau tramvaie, rute cu distanțe mai mici de mers pe jos și poți chiar să selectezi cu ce mijloc de transport în comun preferi să circuli. De asemenea, este recomandat să testezi mai multe destinații aflate în apropiere de locul unde vrei să ajungi, întrucât vei vedea că poți obține astfel rute noi, care nu îți erau sugerate în căutarea inițială.

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România
Recomandări

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România

Redu timpul petrecut până la metrou

Puțini locuitori ai Capitalei pot spune că sunt suficient de norocoși încât să locuiască la maximum 5 minute de o gură de metrou, iar alții nu au un metrou nici pe o rază de 1-1,5 kilometri. Dacă te numeri printre cei care locuiesc departe de o stație subterană, atunci cea mai bună metodă pentru a economisi timp și a nu mai pierde minute bune așteptând un autobuz care să te ducă la metrou este să circuli cu un mijloc alternativ de transport. 

Încearcă să îți imaginezi cât de mult s-ar îmbunătăți diminețile tale dacă ai utiliza un hoverboard sau o trotinetă electrică pentru a ajunge la metrou. Nu numai că vei pierde mai puțin timp așteptând în stații degeaba, dar îți vei începe ziua mai plin de energie. Nu este deloc greu să îți achiziționezi un astfel de mijloc de transport. Probabil ai văzut deja că numărul trotinetelor a început să se înmulțească pe străzile orașului, pe măsură ce oamenii încep să renunțe la mijloacele de transport în comun. Este suficient să îți comanzi un hoverboard online și vei putea economisi minute bune în drumul tău spre serviciu. 

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma
Recomandări

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma

Găsește cea mai bună oră pentru a pleca de acasă

Pare evident, dar puțini sunt șoferii care iau în calcul ora de plecare de acasă spre serviciu, gândindu-se că oricum vor petrece mult timp în trafic, indiferent la cât pleacă de acasă. Însă există diferențe majore în traficul din orașele mari, în funcție de ora la care ieși cu mașina pe șosele, precum și în funcție de zona în care trebuie să ajungi. Aplicații precum Waze îți poți anticipa traficul de la o anumită oră și îți pot face sugestii de ore de plecare, astfel încât să petreci cât mai puțin timp pe drum. 

Cel mai bine este să cauți soluții prin care să nu mai pleci spre birou la aceeași oră cu toți ceilalți. De exemplu, dacă mergi dimineața la sală, caută o sală de fitness aflată în apropierea biroului, astfel încât șoseaua să fie goală la ora la care mergi să îți faci antrenamentul. Sau poți decide să iei micul dejun și să-ți bei cafeaua de dimineață în apropiere de locul de muncă, astfel încât să nu mai pierzi acest timp acasă. 

Sursa foto: Skitterphoto from Pexels

Close
Închide
  Close