Cristian Drăghiceanu, expert în domeniu, oferă sfaturi prețioase pentru o experiență sigură pe pârtie. El subliniază importanța evitării consumului de alcool înainte de a practica sporturi de iarnă, deoarece acesta poate afecta negativ timpul de reacție.

De asemenea, trebuie acordată atenție părții de încălzire. Cristian Drăghiceanu spune că sistemul nervos trebuie activat, astfel încât creierul să poată să reacționeze pe pârtie în caz de accidentare sau de vreun obstacol.

Pot fi făcute exerciții astfel încât să se activeze globii oculari. Mai precis, oamenii trebuie să acopere ochii cu o palmă și să încerce să vizualizeze cu celălalt ochi rămas liber un punct, fie vârful degetului. 

Se pot face și exerciții de propriocepție, care pornesc prima dată de la talpă. Ideal ar fi ca oamenii să facă exerciții desculți, în cameră, mesajul fiind transmis mult mai repede către creier.

Sistemul nervos este activat astfel prin intermediul terminațiilor nervoase ale tălpii, dar în același timp și musculatura coapsei.

Expertul recomandă activarea musculaturii coapsei, a gambei și a gleznei. Trebuie crescută mobilitatea de la nivelul gleznei, fiindcă atunci când piciorul este fixat în clăpar, din punct de vedere mecanic, glezna este blocată. Automat, presiunea se duce către nivelul genunchiului, fiindcă glezna nu se mai mișcă în mod natural, apoi în bazin și, în ultimă fază, de cele mai multe ori, în zona lombară.

După o sesiune de schi, mulți experimentează disconfort la nivelul genunchiului și în zona lombară. Acest lucru este din cauza efortului susținut și presiunii constante asupra acestor zone.

În continuare vă prezentăm și secrete de prim-ajutor în cazul accidentelor la schi.

Abonați-vă la ȘTIRILE ZILEI pentru a fi la curent cu cele mai noi informații.
ABONEAZĂ-TE ȘTIRILE ZILEI

Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentează
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.