De Remus Vlad,

Aflați în România, la Cursul Superior Internaţional, program de pregătire destinat ofițerilor din structurile de securitate internă, 8 ofițeri de pe 3 continente au fost, pentru câteva momente, români.

Militarii au intonat Imnul Național al României

Militarii, care desfășoară misiuni de menținere a păcii sub mandat O.N.U., au intonat Imnul National al României. Clipul video a fost filmat la Şcoala de Aplicaţie „Mihai Viteazul” din cadrul Jandarmeriei Române, acolo unde se desfășoară cursul.

Nu a fost tocmai o misiune ușoară pentru străinii care, în aceste zile, sunt oaspeții Jandarmeriei Române, însă, până la urmă, totul a ieșit ca la carte. Pe 1 Decembrie 2017 este Ziuan națională a Rămâniei și se sărbătoresc 99 de ani de la Marea Unire.

Ofițerii au învățat versurile în trei zile

”Timp de trei zile, după orele de curs, ofițerii au învățat de la o colegă de-a noastră, de la Școala de Aplicație, versurile Imnului National. S-au descurcat cu toții și au apreciat momentul. Au dosti astfel să mulțumească pentru ospitalitatea românească”, au declarat pentru Libertatea reprezentanții Jandarmeriei Române.


VIDEO | „Doctorii blindatelor”. Oamenii care pun în mișcare parada de 1 Decembrie