Mergi direct la conținut »
Dan Radu Ruşanu a dat statul român în judecată. Care e motivul și ce daune cere fostul şef ASF
Ştiri Libertatea > Ştiri > Dan Radu Ruşanu a dat statul român în judecată. Care e motivul și ce daune cere fostul şef ASF

Dan Radu Ruşanu a dat statul român în judecată. Care e motivul și ce daune cere fostul şef ASF

Dan Radu Ruşanu a dat statul român în judecată. Fostul şef al ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară), Dan Radu Rușanu, achitat definitiv de instanţă în dosarul în care era acuzat de fapte de corupţie, a dat statul român în judecată, cerând daune de 6,5 milioane de lei pentru modul în care a fost afectat în perioada în care a fost anchetat.

Cererea de chemare în judecată a fost depusă pe rolul Tribunalului Bucureşti, la sfârşitul lunii noiembrie 2017, fostul şef al ASF solicitând daune de 6,5 milioane lei, potrivit Mediafax.ro.

Dan Radu Ruşanu a fost arestat preventiv, în anul 2014, timp de patru luni şi a stat în arest a domiciliu alte trei luni în dosarul „Carpatica Asig”, fiind acuzat de folosirea influenţei unei persoane care îndeplineşte o funcţie publică, favorizarea făptuitorului şi constituire de grup infracţional organizat.

În primă instanţă, fostul şef al ASFa fost achitat, decizia fiind menţinută, definitiv, de instanţa supremă. În schimb, omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat în dosarul ASF-Carpatica, rămâne după gratii.


CITEȘTE ȘI… Simona Halep – Lauren Davis, un meci pentru istoria tenisului. De ce este o partidă de poveste

ANAF vinde mașini cu prețuri începând de la 100 de euro. Sunt mărci precum Opel, Ford, VW, dar și Dacia


 

Close
Închide
  Close