MENIU CAUTĂ
, de Simona Josan

Demisia lui Frunzăverde din PDL, surpriză totală pentru greii partidului. Vezi reacțiile celor mai importanți democrat-liberali

Distribuie

În momentul în care jurnaliștii au întrebat-o ce are de comentat despre demisia lui Frunzăverde, Eleba Udrea a ridicat surprinsă din umeri: „Trebuie să ne spună, nu știu și nu mi-aș da cu părerea. Eu nu am cunoștință și nu am auzit aceste nemulțumiri. Este o pierdere, este prim-vicepreședinte. După ce mă informez la colegi, o să vă spun mai multe. Nu ştiam, mi-aţi dat o informaţie care, dacă e adevărată, trebuie să aflu motivele. Personal eu nu ştiu. Nu este un lucru bun, asta e clar. Dacă aşa stau lucrurile, nu este un lucru bun pentru partid”, a răspuns Udrea după ce jurnaliștii au informat-o în legăură cu demisia lui Sorin Frunzăverde.
Și pentru prim-vicepreședintele PDL, Roberta Anastase, plecarea lui Frunzăverde din partid a fost o surpriză.
„Nu ştiu, nu am această informaţie, ştiţi foarte bine că am fost în plen toată ziua, nu ştiu nimic despre acest lucru”, a spus Anastase.
Pe de altă parte, Mircea Toader, șeful deputaților PDL, susține că nu dă crezare informațiilor care au apărut în presă.
„Eu nu cred că a plecat. Eu nu acuz pe nimeni până nu am certitudinea, dar eu nu cred că a plecat. Am aflat din presă că ar pleca la PNL”, a comentat Toader.
Aceeași reacție a avut-o și deputatul democrat-liberal, Sulfina Barbu.
„Nu am nicio confirmare de la domnul Sorin Frunzăverde și sper să nu fie adevărat. Am încercat să iau legătura cu el, dar domnul Sorin Frunzaverde nu a putut fi contactat”, a declarat fostul ministru.
Ca pe mai toți liderii PDL, și pe Theodor Paleologu, vicepreședinte al formațiunii, informația l-a luat pe nepregătite. „Sunt foarte surprins de ce am aflat, trebuie sa asteptam declaratiile lui Sorin Frunzaverde pana la capat. Am o foarte buna relatie cu dansul.
Spre deosebire de colegii ei însă, pentru care demisia lui Frunzăverde este o pierdere,  Raluca Turcan nu pare prea afectată de decizie, prezcizând, potrivit ziare.com, că PDL poate merge mai departe și fără Sorin Frunzăverde.
Sorin Frunzăverde și-a anunțat marți demisia din PDL și înscrierea sa în PNL. Acesta ocupa funcția de prim-vicepreședinte, și era numărul doi al formațiunii Democrat-Liberale. Potrivit unor surse, acesta ar fi plecat din partid în urma unor neînțelegeri cu Elena Udrea și Vasile Blaga.
 
 
 
 
 
 

Citește mai multe despre PDL (Partidul Democrat Liberal) pe Libertatea.

Comentarii