Mergi direct la conținut »
Deputatul Eugen Nicolicea: Autostrăzile pot să mai aștepte, prioritățile PSD sunt salariile și pensiile
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Deputatul Eugen Nicolicea: Autostrăzile pot să mai aștepte, prioritățile PSD sunt salariile și pensiile

Deputatul Eugen Nicolicea a declarat, recent, la Antena 3, că ”autostrăzile pot să mai aștepte în condițiile în care prioritățile PSD sunt în acest moment salariile și pensiile. În urmă cu două luni, soția deputatului social-democrat, Nicoleta Nicolicea, a fost numită șef de serviciu (resurse umane) în cadrul Transgaz. Soția lui Nicolicea a mai fost membru în Consiliul de Administrație al TVR și consilier la Cancelaria prim-ministrului Victor Ponta.

De Valentina Postelnicu,

”Investiţiile nu sunt prioritatea PSD, pentru că problema salariilor şi a pensiilor este mult mai gravă în România. Autostrăzile pot să mai aștepte”, a afirmat Nicolicea, care este și președintele comisiei juridice din Camera Deputaților.

În opinia deputatului, „priorităţile PSD sunt salariile si pensiile”. „Am ajuns în situaţia în care trebuie să ai grijă să nu moară bunica şi abia pe urmă să vezi ce bani ai ca să-ţi cumperi pantofi”, a fost una dintre explicaţiile liderului PSD, în replică la nedumerirea generată de declaraţia sa cu privire la autostrăzi.

Vestea proastă primită de Liviu Dragnea în urmă cu scurt timp. DNA a început ancheta

Recent, numele lui Eugen Nicolicea a apărut în spațiul public, după ce s-a aflat despre numirea soției sale într-un post la compania de stat Transgaz.

Consoarta deputatului Eugen Nicolicea, fostă jurnalistă, trebuie să se ocupe de unul dintre cele mai importante proiecte inginerești din ultimii ani. Este vorba despre un gazoduct care va costa peste jumătate de miliard de euro și va duce gazele naturale din Marea Neagră până la granița cu Marea Neagră.

După promovarea în cadrul companiei de stat Transgaz, soția deputatului Eugen Nicolicea se va ocupa de construirea până în 2020 a conductei care va transporta din Marea Neagră gaze naturale evaluate la 40 de miliarde euro. Investiția în gazoduct se ridică la 560 de milioane de euro, dintre care 180 de milioane fonduri europene.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Conform datelor primite de la reprezentanți ai Transgaz, Nicoleta Nicolicea și alte persoane din cadrul companiei vor supreveghea ca proiectul să fie realizat la timp în costurile impuse, de maximum 560 de milioane de euro.

Realizarea gazoductului înseamnă construirea unei conducte de transport de la țărmul Mării Negre până la Nodul Tehnologic  Podişor (jud, Giurgiu) care să facă legătura între gazele naturale disponibile la țărmul Mării Negre şi coridorul Bulgaria – România – Ungaria – Austria.
Concuctele de transport de gaze naturale vor lega localităție Horia (județul Arad) Băcia (județul Hunedoara) – Podișoru (județul Giurgiu).

PSD a reușit să treacă prin Parlament, în prima sesiune a Legislativului, legea salarizării unice, dar și mai multe proiecte de lege privind majorarea salariilor în diferite domeniii.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

Legea salarizării unitare a intrat în vigoare la 1 iulie. Președinții celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu dar și parlamentarii sunt printre cei mai mari beneficiari ai acestei legi.

De la 5.000 de lei, salariile aleșilor vor ajunge la 13.000 de lei, în timp ce șefii celor două Camere vor avea 16.500 lei. Între timp, medicii și profesorii vor mai aștepta până în 2018. Abia de la 1 ianuarie le vor crește și lor salariile, potrivit legii salarizării, cu 25%.

Guvernul vrea să înghețe angajările în acest domeniu! Cine sunt persoanele care ar putea fi afectate

Close
Închide
  Close