Mergi direct la conținut »
DNA face percheziții la șefii Academiei de Poliție în cazul amenințărilor primite de jurnalista Emilia Șercan
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > DNA face percheziții la șefii Academiei de Poliție în cazul amenințărilor primite de jurnalista Emilia Șercan

DNA face percheziții la șefii Academiei de Poliție în cazul amenințărilor primite de jurnalista Emilia Șercan

Procurorii DNA fac joi percheziții în domiciliile rectorului, prorectorului și altor angajați ai Academiei de Poliție. Anchetatorii fac cercetări în dosarul în care jurnalista Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea, au precizat surse judiciare, citate de G4Media.

De Răzvan Mihalașcu,

Dosarul privind ofițerul de poliție care ar fi amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan a fost preluat de Direcția Națională Anticorupție. Principalul suspect în acest dosar ar fi ofițerul de poliție George Adrian Bărbulescu, angajat al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, notează G4Media.

Potrivit ordonanţei procurorilor, în data de 15 aprilie, ofiţerul de la Academia de Poliţie ar fi transmis jurnalistei Emilia Şercan, pe numărul personal, mesaje de ameninţare (un mesaj tip text şi cinci mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger), pentru a o constrânge să înceteze activitatea de investigare a modului în care mai multe persoane din cadrul şcolii doctorale a Academiei de Poliţie A.I. Cuza, au obţinut titlul de doctor.

„Inculpatul a ameninţat-o pe jurnalistă că, că în caz contrar, aceasta va suferi acte de violenţă şi îi va fi suprimată viaţa”, precizează procurorii DNA, conform Mediafax.

George Adrian Bărbulescu lucra la biroul de cooperare inter-universitară al Academiei de Poliție, unde a fost angajat după absolvire, în 2018.

Pe 17 aprilie, Emilia Șercan a sesizat Poliția după ce a primit un mesaj de amenințare cu moartea. Jurnalista a menționat că a primit amenințarea „în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție”.

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”
Recomandări

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”


Citește și:

„Gică și-a pierdut mai mult de jumătate din volumul de sânge”. Curtea de Apel din Jönköping a recunoscut că loviturile băieților l-au ucis pe român, „și acum o să mă întrebați de ce nu au primit sentința pentru omor”. În căutarea lui Gică (4)


 

Close
Închide
  Close