Avocatul Poporului s-a autosesizat din oficiu în urma articolului din Libertatea, din 6 aprilie, în care unul dintre medicii angajați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași, dr. Mihnea Hurmuzache, a acuzat conducerea unității medicale că refuza, în mod sistematic, să interneze pacienți cu COVID-19 din Neamț și Suceava.
Instituția Avocatului Poporului a trimis cereri tuturor spitalelor din Moldova la care a făcut referire medicul, în care se solicită situația internării pacienților, defalcat, pe zile, precum și expunerea nemulțumirilor cadrelor medicale.
Una dintre aceste cereri a ajuns și la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași pentru că, pe 6 aprilie, managerul de aici reproșa Spitalului de Boli Infecțioase din Iași că refuză pacienți și e silit el să-i interneze, deși nu are cele mai bune condiții.
”Zi de zi primim bilete de la Spitalul de Boli Infecțioase că nu au locuri libere pentru suspecții de COVID. Noi ne-am distrus spitalul din cauza asta. Avem patru clădiri, în patru locații diferite, între trei și 15 kilometri”, spunea Cristina Grigorescu, șefa Spitalului de Pneumoftiziologie.
În documentul către Spitalul de Pneumoftiziologie, instituția Avocatului Poporului întreabă: dacă au fost refuzate solicitări de internare a bolnavilor suspecți cu virusul COVID-19 de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” Iași, având în vedere ”Protocolul de direcționare din prespital” și dacă o eventuală supraaglomerare a unității medicale în raport cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” Iași cu această categorie de pacienți, constituie nemulțumirea dumneavoastră?.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro