De Bobi Neacșu,

Ministerul Sănătăţii a anunţat că românii întorşi în țară din regiunile unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus vor sta în carantină 14 zile. De teama celebrului virus un localnic din comunei Sadova din Dolj a sunat la 112 şi a alertat autorităţile despre sosirea din Italia a doi vecini.

Cei doi cetăţeni au intrat în România duminică, pe la un punct de trecere a frontierei din vestul ţării. Ei au venit cu o maşină personală pentru a aduce ceva acasă şi intenţionau să se întoarcă în Italia zilele următoare, spune primarul localităţii Eugen Safta, citat de Mediafax.

Oamenii au fost găsiţi în scurt timp, „la o vodcă”.

„Cei doi sunt de etnie romă. Anunţul la 112 şi toată tevatura asta a fost făcută de un cetăţean tot de etnie romă. Probabil este o râcă între ei. În loc să anunţe medicul de la permanenţă, pentru că avem Centru Medical de Permanenţă, Poliţia, autorităţile locale, a sunat direct la 112 şi s-a produs această alertă care mie mi se pare puţin deplasată, pentru că cunosc şi eu foarte multe persoane care locuiesc în Italia şi mi-au spus că nu sunt probleme în zona în care ei locuiesc. Cei doi se simt foarte bine, n-au niciun fel de problemă. Şi eu am vorbit cu ei. Oamenii erau la o vodcă, să v-o spun pe-a dreaptă, şi mâine îi vede din nou domnul doctor”, a declarat Eugen Safta.

Medicul din localitate spune că nu este niciun motiv de îngrijorare din pricina celor doi cetăţeni. Aceştia n-au fost în zona de carantină din Italia şi spun că sunt sănătoşi, dar vor fi monitorizaţi.

Gindrovel Dumitra, medic în Sadova, le recomandă românilor din Italia să nu se panicheze şi să aştepte să vadă exact care este situaţia în peninsulă.

Citeşte şi:

România vrea să cumpere echipamente de 200 de milioane de lei pentru combaterea coronavirusului: „Ne trebuie 1,7 milioane de seturi de chipamente”

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | Numărul deceselor din Spania se apropie de 5.000. Noul bilanț anunțat de autorități

Ministerul Sănătății: Românii care se întorc în țară din zonele italiene cu coronavirus, în carantină 14 zile

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie
GSP.RO

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni