Mergi direct la conținut »
Dragnea, mesaj ironic către premierul Dăncilă, după ce a refuzat restructurarea în Parlament: "O să stea cu Guvernul şchiop, cât o să stea Iohannis la Cotroceni!"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea, mesaj ironic către premierul Dăncilă, după ce a refuzat restructurarea în Parlament: "O să stea cu Guvernul şchiop, cât o să stea Iohannis la Cotroceni!"

Dragnea, mesaj ironic către premierul Dăncilă, după ce a refuzat restructurarea în Parlament: „O să stea cu Guvernul şchiop, cât o să stea Iohannis la Cotroceni!”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că singura variantă pentru înlocuirea unor miniştri în cabinetul Dăncilă este restructurarea guvernamentală prin votul Parlamentului, pentru că şeful statului nu îi va da vreun răspuns premierului în privinţa remanierii. "Eu îi doresc succes doamnei Dăncilă. Nu cred că va primi vreun răspuns de la Iohannis!", a răspuns Dragnea, la Antena 3, întrebat de subiectul restructurării Executivului.

De Valentina Postelnicu,

„Eu îi doresc succes doamnei Dăncilă. Nu cred că va primi vreun răspuns de la Iohannis. Nu-l interesează pe Iohannis. Nu respectă nimic. Eu i-am spus şi îi spun în continuare: când se va hotărî să facem remanierea prin Parlament, nedepinzând de Iohannis, atunci se va întâmpla. Dacă nu, o să stea cu Guvernul şchiop cât o să stea Iohannis la Cotroceni. E singura variantă (n.r. restructurarea guvernamentală cu vot în Parlament), după părerea mea. Iohannis nu va accepta niciodată. Poate să vină cu 10 propuneri primul-ministru, le va respinge pe toate”, a afirmat Dragnea, duminică, la Antena 3.

Declaraţia a fost făcută în comuna Colibaşi, judeţul Giurgiu, unde Dragnea s-a aflat într-o vizită duminică.

El susţine că şeful statului nu face „nicio campanie pentru referendum”, ci e interesat doar „să-i ajute pe cei de la PNL”.

„El cu referendumul a vrut să păcălească pe toată lumea. El de fapt este interesat să-i ajute pe cei de la PNL să crească în sondaje. Eu cred că nu-i ajută. Iar faptul că foloseşte maşinile statului în interes personal şi în interes politic, asta e infracţiune probabil. Nu este nici prima şi nici ultima pe care o comite Iohannis, dincolo de faptul că pentru el Constituţia numai e demult biblia legilor, nu respectă nici deciziile CCR, nici Constituţia. El ia în batjocură orice, doar interesul personal primează pentru Iohannis. Doar oamenii văd. Şi bineînţeles, toţi SPP-iştii care trebuie să fie la aceste acţiuni, lunetiştii să fie ascunşi (…), ca nu cumva să păţească ceva dictatorul”, a adăugat Dragnea.

Corespondență din Siria | În mijlocul războiului pentru a ajuta! Românca Roxana Diaconescu se luptă să salveze viețile oamenilor prinși în conflictul din Siria
Recomandări

Corespondență din Siria | În mijlocul războiului pentru a ajuta! Românca Roxana Diaconescu se luptă să salveze viețile oamenilor prinși în conflictul din Siria

Liderul PSD a reamintit că o decizie în Coaliţie referitoare la candidatul pentru alegerile prezidenţiale va fi luată după alegerile europarlamentare.

„Eu îmi doresc să nu mai fie Iohannis preşedinte, pentru că a adus foarte mult rău acestei ţări şi aduce în continuare”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD spunea, înainte de minivacanţă, că premierul Viorica Dăncilă este aşteptată, după Sărbătorile de Paşte, să decidă dacă vrea sau nu o restructurare a Guvernului, printr-un vot în Parlament, sau va merge în continuare pe varianta interimatelor de 45 de zile. Liderul PSD spune că în coaliţie s-a agreat ideea votului în Parlament, şi a dat asigurări că există majoritate, în Parlament.

Premierul Viorica Dăncilă a recunoscut că mai mulți colegi din PSD, inclusiv Liviu Dragnea, au dorit restructurarea Cabinetului, în reuniunea conducerii social-democraților, dar ea nu a fost de acord și este „puțin probabil” să se răzgândească în privința acestui subiect.

Între timp, şefa Executivului a trimis la Palatul Cotroceni propuneri de interimari, care au fost acceptate de preşedintele României.


Citeşte şi:

VIDEO | Vrăjitoarele din România și alegerile europarlamentare, subiectul unui reportaj Euronews: „Apa fermecată va lumina și va limpezi mintea politicienilor”

Close
Închide
  Close