Mergi direct la conținut »
Dragnea și Tăriceanu nu merg la recepția de Ziua Europei, de la Palatul Cotroceni
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea și Tăriceanu nu merg la recepția de Ziua Europei, de la Palatul Cotroceni

Dragnea și Tăriceanu nu merg la recepția de Ziua Europei, de la Palatul Cotroceni

Dragnea și Tăriceanu nu merg la recepția de Ziua Europei, de la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse parlamentare. Inițial, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirma, miercuri, că va analiza oportunitatea de a participa la recepţia, precizând că este obligat "constituţional şi legislativ" să colaboreze cu şeful statului, Klaus Iohannis.

De Valentina Postelnicu,

„Probabil că a venit invitaţia (la recepţia din data de 9 mai de la Palatul Cotroceni, cu ocazia celebrării Zilei Europei – n.r.) O să analizez oportunitatea participării”, spunea Tăriceanu, după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

Potrivit unor surse parlamentare, anul acesta cei doi lideri ai Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au decis să nu meargă la recepția de Ziua Europei.

Anul trecut, la recepția organizată de șeful statului, per peluza din curtea Palatului Cotroceni, cu ocazia Zilei Europei, au fost prezenți atât președintele Camerei Deputaților cât și președintele Senatului. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au întârziat aproximativ o jumătate de oră. Cei doi au au venit de la Parlament, unde plenul reunit adoptase mai multe hotărâri, printre care și revocarea șefului ASF, Mișu Negrițoiu și constituirea comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

Președintele Comisiei Europene a fost invitat special al șefului statului la recepție. Jean Claude Juncker a postat pe Twitter un mesaj, la scurt timp după participarea la Recepția oficială de la Palatul Cotroceni. Jean Claud-Juncker a scris că este bucuros să serbeze Ziua Europei alături de președintele Klaus Iohannis.

Document oficial al Ministerului Sănătății. Ce înseamnă, de fapt, intrarea în Scenariul 4 al COVID-19. Ce cazuri se tratează acasă și cine ajunge la spital?
Recomandări

Document oficial al Ministerului Sănătății. Ce înseamnă, de fapt, intrarea în Scenariul 4 al COVID-19. Ce cazuri se tratează acasă și cine ajunge la spital?

 

”Bine ați venit la Palatul Cotroceni, îmi face o deosebită plăcere să putem sărbători împreună, aici, Ziua Europei. Avem alături de noi un oaspete important, un bun prieten al României. Mulțumesc că ai acceptat invitația mea, Jean Claude Juncker, în această zi specială când serbăm atât Ziua Europei cât și 10 ani de apartenență a româniei la Uniunea Europeană”, a declarat șeful statului, în debutul discursului său.

Citește și: Raportul ActiveWatch FreeEx 2017-2018 asupra libertății presei. Derapaje majore ale puterii, jurnaliști bătuți și amendați

Close
Închide
  Close