Mergi direct la conținut »
Reacția Emiliei Șercan după ce șefii Academiei de Poliţie au fost puși sub urmărire penală: „Veți putea afla și înțelege dimensiunile diabolice ale acestei povești”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Reacția Emiliei Șercan după ce șefii Academiei de Poliţie au fost puși sub urmărire penală: „Veți putea afla și înțelege dimensiunile diabolice ale acestei povești”

Reacția Emiliei Șercan după ce șefii Academiei de Poliţie au fost puși sub urmărire penală: „Veți putea afla și înțelege dimensiunile diabolice ale acestei povești”

Jurnalista Emilia Șercan a publicat, joi seară, un mesaj pe Facebook după ce Direcția Națională Anticorupție a decis începerea urmăririi penale față de Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" și Mihail-Petrică Marcoci, prorectorul instituției, acuzați de instigare la șantaj în dosarul amenințărilor cu moartea.

De Andreea Radu,

„În momentul în care dosarul va fi public și voi putea vorbi despre acest caz veți putea afla și înțelege dimensiunile diabolice ale acestei povești, din care până acum se știe doar despre mesaje”, a scris jurnalista Emilia Șercan, pe Facebook.

Rectorul și prorectorul de la Academia de Poliție au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, au decis procurorii DNA.

Redăm integral mesajul postat de Emilia Șercan pe Facebook după anunțul făcut de DNA. 

Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție, și Mihail Marcoci, prorectorul Academiei de Poliție, au fost puși sub controj judiciar în această seară de Direcția Națională Anticorupție în dosarul în care am fost amenințată cu moartea pentru instigare la șantaj.

Una dintre interdicțiile controlului judiciar, impusă expres de procurorii DNA, este aceea de a nu mai ocupa funcțiile de rector, respectiv prorector al Academiei de Poliție. Prevederea exactă este formulată așa:

– „să nu exercite funcția de rector, respectiv prorector și să nu își mai desfășoare activitatea în cadrul Academiei de Poliție «Alexandru Ioan Cuza» din București”.

În comunicatul DNA care a fost emis în urmă cu puțin timp se mai spune așa:

„Concret, la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie 2019, Iacob Adrian și Marcoci Petrică-Mihail i-au cerut lui Bărbulescu Gheorghe Adrian, profitând de ascendentul pe care li-l dădeau relația de subordonare funcțională, diferența de vârstă și de grad profesional, relația personală care se dezvoltase între ei și recunoștința acestuia din urmă pentru oportunitatea de a continua să activeze în mediul universitar, să transmită mesaje de amenințare persoanei vătămate pentru a o determina să înceteze investigațiile jurnalistice care îl vizau pe Iacob Adrian.

Solicitările au fost transmise în cadrul mai multor discuții pe care Bărbulescu Gheorghe Adrian le-a purtat atât separat cu cei doi, cât și împreună, în sediul Academiei de Poliție.

………

De asemenea, există bănuiala rezonabilă că Iacob Adrian și Marcoci Petrică-Mihail i-au comunicat lui Bărbulescu Gheorghe Adrian conținutul mesajelor de amenințare care urmau să fie transmise persoanei vătămate și i-au dat asigurări prin promisiunea că îl vor proteja pentru a nu fi tras la răspundere penală”.

Comunicatul integral al DNA poate fi citit aici: https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=9450

În momentul în care dosarul va fi public și voi putea vorbi despre acest caz veți putea afla și înțelege dimensiunile diabolice ale acestei povești, din care până acum se știe doar despre mesaje.

Adrian Iacob și Petrică-Mihail Marcoci sunt suspectați că la începutul lunii aprilie 2019 l-au determinat de Adrian Gheorghe Bărbulescu să îi transmită amenințări cu moartea juralistei de investigații Emilia Șercan, după ce aceasta a publicat mai multe anchete legate de doctoratele plagiate din cadrul Academiei de Poliție. Procurorii îi mai suspectează pe rector și prorector că i-au promis lui Bărbulescu protecție pentru a nu fi tras la răspundere penală.

Pe 17 aprilie, Emilia Șercan a sesizat Poliția după ce a primit un mesaj de amenințare cu moartea. Jurnalista a menționat că a primit amenințarea „în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție”.


DOCUMENT | Proiectul de ordonanță pentru ridesharing a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor


 

Close
Închide
  Close