Mergi direct la conținut »
Mircea Negulescu, dar și alți procurori de la DNA Ploiești sunt vizați de 12 plângeri penale aflate în lucru la PICCJ - surse
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mircea Negulescu, dar și alți procurori de la DNA Ploiești sunt vizați de 12 plângeri penale aflate în lucru la PICCJ - surse

Mircea Negulescu, dar și alți procurori de la DNA Ploiești sunt vizați de 12 plângeri penale aflate în lucru la PICCJ – surse

Fostul procuror DNA, Mircea Negulescu, dar și alți procurori de la Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești, sunt vizați în cuprinsul a 12 plângeri penale, formulate de diverse persoane, au explicat pentru Libertatea.ro surse judiciare.

De Cătălin Lupășteanu,

Potrivit surselor citate plângerile sunt formulate de persoane care au fost cercetate în dosare penale ale DNA Ploiești, de către magistrații vizați.

Acestea nu pot preciza care sunt ceilalți procurori vizați dar confirmă numele ex-magistratului Mircea Negulescu, precizând că acesta este principalul vizat. Totodată, precizează sursele citate, în niciuna dintre plângeri nu este începută urmărirea penală „in personam”.

Plângerile familiei Cosma

În ultima perioadă, pe fondul unor dezvăluiri prezentate la televiziuni patronate de o persoană condamnată definitiv la zece ani de închisoare pentru fapte de corupție și de alta fugită din țară, Andreea și Vlad Cosma, copiii fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, au depus plângeri penale pe numele procurorilor DNA Mircea Negulescu, Lucian Onea, Giluela Deaconu sau a unor polițiști judiciari.

Cei doi protagoniști acuză pretinse fapte de fals și amenințări. Mai precis, Vlad Cosma acuză că procurorii DNA de la Ploiești ar fi falsificat și „plantat” probe în unele dosare precum și că ar fi dirijat declarațiile unor denunțători.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

„Partenerii”

Fostul deputat Sebastian Ghiță a depus și el o plângere pe numele lui Mircea Negulescu. Acesta este cercetat în mai multe dosare pe rolul DNA Ploiești și judecat în altele trimise deja în judecată. Pe fondul acestei situații judiciare Ghiță a fugit din țară și a fost prins în Serbia.

O altă plângere pe numele procurorului Negulescu a fost depusă de fosta judecătoare Ruxandra Popescu, condamnată în primă instanță, pentru fapte de corupție, la patru ani de închisoare cu executare. Ea acuză faptul că Negulescu ar fi pus presiune pe ea la momentul luării declarațiilor.


Citește și REPORTAJ/Spectaculoasa viață a unui fost boxer și rugbyst din România, care a gătit pentru regina Elisabeta a Angliei


Close
Închide
  Close