De Andreea Radu,

Aplicațiile suspendate sunt asociate cu aproximativ 400 de dezvoltatori, a informat compania, subliniind că măsura luată nu este un indiciu că toate aplicațiile reprezentau o amenințare pentru utilizatori, scrie BBC.

„Facem progrese. Nu vom reuși să eliminăm tot, iar unele dintre lucrurile pe care le vom șterge va fi cu ajutorul altor entități”, a informat Facebook într-un comunicat.

Compania a fost supusă unei presiuni uriașe în 2018, după ce s-a dezvăluit că datele multor utilizatori Facebook au fost accesate fără permisiune.

Mai exact, Cambridge Analytica, o companie specializată în analizarea datelor online, implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit, a exploatat în scop electoral datele de pe rețeaua de socializare.

În luna iulie, Facebook a primit o amendă de 5 miliarde de dolari aprobată de Federal Trade Commission (FTC), în urma investigației efectuate în privința modului în care compania a gestionat datele utilizatorilor. Se crede că aceasta a fost cea mai mare amendă impusă vreodată unei companii pentru încălcarea vieții private a consumatorilor.

Recent, un senator american, unul din cei mai agresivi critici ai rețelelor sociale, i-a cerut fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, să divizeze compania și să vândă Instagram și WhatsApp, care fac parte din conglomerat. Politicianul i-a cerut asta pentru a demonstra „că ia în serios protejarea intimității utilizatorilor”.

Citeşte şi:

Un angajat al Facebook s-a sinucis la locul de muncă!

Facebook a lansat Portal, a doua generație. Funcția principală este apelul video, dar are și alte inovații uimitoare

Pe urmele lui James Bond. 7 destinații de vacanță pe unde a trecut și celebrul Agent 007

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie