MENIU CAUTĂ
03 Aug. 2018 16:57

Facebook, despre conturile închise după comentariile de pe pagina Poliției: “Scuze, au fost suspendate din greșeală!”

Distribuie

Facebook Europe a vorbit despre conturile închise după comentariile de pe pagina Poliției, după ce zeci de români s-au plâns, în ultimele zile, după scandalul plăcuțelor de înmatriculare anti-PSD că au avut probleme cu contul de Facebook, după ce au dat calificativ minim de o stea Poliției Române.

Facebook Europe a spus, într-un răspuns pentru HotNews.ro, că își asumă vina și că totul s-a întâmplat dintr-o eroare a sistemelor automate de depistare a spam-ului.

Reamintim că peste 50.000 de români au acordat o stea din cinci Poliției Române pentru ”bâlbele” din scandalul cu numărul de mașină M… PSD, obținut de Răzvan Ștefănescu (45 de ani) în Suedia.

Joi, pe 2 august, Poliția a închis secțiunea de comentarii, după ce, cu o zi înainte, a transmis un mesaj pe Facebook, după ce mai mulți utilizatori s-au plâns că au fost blocați.

Zeci de români au povestit că le-au fost suspendate temporar conturile de Facebook, după ce au au dat review pe pagina Poliției. Suspendările nu au durat mult, dar au fost neplăcute, oamenii fiind nevoiți să completeze diverse câmpuri și să-și schimbe parola pentru a-și reactiva conturile.

Sursa citată a transmis Facebook întrebări legate de scandalul cu profilurile suspendate, iar compania, după ce a investigat situația, a venit cu un răspuns.

”Ne pare foarte rău de greșeală. Profilurile au fost suspendate din greșeală de sistemele noastre automate și au fost restabilite cât de repede posibil după ce am putut investiga situația. Ne pare rău pentru neplăcerile cauzate. Confirmăm că, în urma investigației, am descoperit că blocările au fost rezultatul unei erori la sistemele noastre automate anti-spam”.

Iată și răspunsul Facebook Eurrope, în limba engleză:

”We’re very sorry about this mistake. The profiles were removed in error by our automated systems and were restored as soon as we were able to investigate. We are sorry for any inconvenience caused.  (…) I confirm that what we have investigated and discovered is the fact that the blocking was a result of an error in anti-spam automated systems.”

Pagina de Facebook a Poliției Române, care a fost în centrul scandalului, a renunțat joi la secțiunea de review-uri după ce ratingul se prăbușise din cauza zecilor de mii de utilizatori care dădeau note de o stea după scandalul șoferului care s-a ales cu dosar penal din cauza mesajului anti-PSD de pe plăcuțele de înmatriculare.

Foarte mulţi utilizatori de Facebook au intrat pe pagina oficială a Poliţiei Române, pentru a protesta faţă de modul în care a fost tratat cazul românului care şi-a pus la maşină un număr anti-PSD.

Ei au lăsat zeci de mii de recenzii critice la adresa Poliţiei, în mai puţin de o zi, iar, imediat după aceea, mulţi dintre ei s-au trezit cu conturile de Facebook blocate.

Înainte de izbucnirea scandalului, Poliția Română avea nota 3,2 din 5.000 de review-uri, iar miercuri se ajunsese la 1,1 din peste 50.000 de review-uri.

Răzvan Ștefănescu, șoferul care a devenit celebru grație numărului de înmatriculare anti-PSD, a primit, luni dimineață, pe 30 iulie, o lovitură dură. Polițiștii de la Rutieră i-au ridicat permisul de conducere, l-au lăsat fără plăcuțe și au deschis dosar penal pe numele său. Motivul: nu are voie să circule în România cu numărul de înmatriculare preferențial (M**E PSD), pe care l-a înregistrat în Suedia.Chiar și presa străină a relatat despre problemele cu legea ale șoferului mașinii cu număr anti-PSD.

Între timp, plăcuțele cu ”M**e PSD” se întorc în Suedia, iar Răzvan Ștefănescu scapă de dosarul penal.

Iată și prima reacție a lui Răzvan Ștefănescu, după ce Poliția Română a decis clasarea dosarului: „Mi se pare un lucru corect. Nu regret că am pus numerele”


Citește și: REPORTAJ/Localnicii din Deveselu nu se tem de Putin sau de rachete balistice. Sunt supărați că poștașul întârzie cu pensiile/ VIDEO


 

Citește mai multe despre anti psd, politia romana și PSD pe Libertatea.

Comentarii