Mergi direct la conținut »
Organele românului mort în urma prăbușirii podului din Genova vor salva mai multe vieți
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Organele românului mort în urma prăbușirii podului din Genova vor salva mai multe vieți

Familia românului mort în urma prăbușirii podului din Genova a acceptat prelevarea unor organe ale acestuia. Trupul neînsufleţit al şoferului de tir din judeţul Gorj, a fost repatriat, miercuri, iar duminică, Marius Roşca, în vârstă de 35 de ani va fi înhumat în cimitirul din localitatea natală, Curtişoara.

„A fost adus acasă. Va fi înmormântat la Curtişoara, duminică. Patronii lui au fost la spital şi ne-au anunţat că vor participa şi la înmormântare directorul şi patronal, care sunt arabi. Va merge cineva după ei la aeroport, la Craiova. Ne-au spus că nu se vor încadra să ajungă, de aceea am amânat cu o zi, iniţial am zis să aibă loc înmormântarea sâmbătă, dar au religia lor şi nu ar fi putut ieşi din casă, de aceea am decis să fie înmormântarea duminică. Au zis că participă şi la Moldova, la înmormântarea celuilalt şofer, colegul fratelui meu. Nu am decis ce vom face după tot ceea ce s-a întâmplat, să vină fraţii mei şi vom vorbi. Prima dată să ne liniştim cu înmormântarea şi vom decide ce e de făcut”, a declarat, miercuri, Aurelia Roşca, sora bărbatului, pentru Mediafax.ro.

Aceasta a precizat că familia a acceptat prelevarea unor organe ale fratelui. „Ne-am dat acordul pentru donare, dar nu pot să vă spun exact ce organe. Dacă s-a putut face un bine, noi l-am făcut, pentru că el aşa ar fi vrut, el a făcut bine la toată lumea”, a mai declarat Aurelia Roşca.

În total, 43 de oameni au murit după prăbuşirea unui segment al viaductului Polcevera (Morandi), pe autostrada A10, în apropiere de oraşul Genova. Sute de mesaje de condoleanțe au luat cu asalt mediul virtual.

Gorjeanul Marian Roșca, unul dintre cei doi români care au murit în urma prăbușirii Podului Morandi, de lângă Genova, urma să se căsătorească în toamna acestui an.

Citește și

VIDEO / Monsieur Naturel, colecționarul francez îndrăgostit de România. A expus o sculptură de-a lui Salvador Dali în curte!

 

Close
Închide
  Close