Pacienta suferea de mai multe afecțiuni cardiace și pulmonare, dar specialistul pneumolog a spitalului din Târgu Jiu a refuzat să o trateze invocând salarizarea necorespunzătoare şi lipsa de personal.

După ce starea de sănătate a femeii, internată la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu s-a înrăutățit, ea a fost transferată la Terapie Intensivă și acolo a fost chemat un medic pneumolog Elena Vlad.

Aceasta a refuzat, însă, și a scris în fișa pacientei: „Nu se poate realiza aspirat bronșic în boală infecțioasă deoarece este lipsă de personal mediu sanitar, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”.

La Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost deschisă o anchetă de amploare, iar cadrul medical riscă să fie sancționat și demis.

Directorul unității medicale spune că va lua cea mai dură sancțiune. De asemenea, cazul a intrat în atenția Colegiului Medicilor din Gorj.

Managerul unității medicale spune că nici medicii și nici asistentele nu ar avea motiv să se plângă de salarizare. „Fișa de internare nu este locul unde să te plângi de salariu. Acolo trebuie să treci alte informații. Cât privește salarizarea, nu cred că ar trebui să fie nemulțumiri. Spitalul Județean Târgu Jiu este printre puținele din țară unde sporurile sunt aproape de pragul maxim. Salariile au crescut și sunt meritate pentru medici. Este regretabil că se întâmplă așa ceva la spitalul din Târgu Jiu. Dacă așa au stat lucrurile, voi lua cea mai dură măsură”, a atenționat directorul spitalului.

Medicul pneumolog Elena Vlad câștigă cel puțin 10.000 de lei pe lună, potrivit documentelor privind veniturile cadrelor medicale. Pacienții sunt și ei revoltați pe această situație.


Citește și: O femeie-jandarm din România, în iadul din mijlocul Africii. Acolo, localnicii își măcelăresc dușmanii cu macetele, îi omoară cu pietre sau îi ard de vii!


 

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri