MENIU CAUTĂ

Femeie de 57 de ani arestată pentru uciderea jurnalistei din Irlanda de Nord

Distribuie

O femeie de 57 de ani a fost arestată pentru uciderea jurnalistei Lyra McKee în timpul protestelor de săptămâna trecută, a anunțat poliția britanică.

Potrivit autorităților ”Echipa de anchetatori au arestat o femeie de 57 de ani în temeiul Legii terorismului în legătură cu uciderea lui Lyra McKee”.

Anunțul privind arestarea femeii vine la câteva ore după ce New IRA, o grupare extremistă irlandeză, a admis că este responsabilă pentru uciderea jurnalistei.

Într-o declarație dată pentru Irish News, gruparea a recunoscut uciderea tinerei și a cerut „scuze sincere” familiei și prietenilor săi.

Jurnalista de 29 de ani a murit după ce a fost împușcată în timp ce se afla lângă o mașină de poliție care a fost ținta unor tiruri de armă în timpul protestelor din orașul Londonderry.

Declarația New IRA vine după ce partidul politic republican, Saoradh – sprijinit de New IRA – a încercat anterior să justifice folosirea violenței în timpul protestelor de joi.


Citește și: Atentatele teroriste din Sri Lanka. Detalii despre gruparea National Thowheeth Jamaath, considerată responsabilă de moartea a cel puțin 290 de civili


 

Citește mai multe despre irlanda de nord pe Libertatea.

Comentarii