Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Fiica primului italian mort din cauza coronavirusului, răvășită de durere: „Era tatăl meu, nu un simplu număr”

Fiica primului italian mort din cauza coronavirusului, răvășită de durere: „Era tatăl meu, nu un simplu număr”

Adriano Trevisan este primul italian mort din cauza coronavirusului, la 77 de ani. Fiica acestuia, Vanessa, a oferit un interviu emoționant presei italiene, în care și-a deschis sufletul.

De Cristian Otopeanu,

„Adriano Trevisan nu este un număr, nu este prima victimă italiană a coronavirusului, nu este un nume și un prenume în ziare. Adriano Trevisan este tatăl meu. Este soțul mamei mele. Este bunic”, a spus femeia, sfâșiată de durere, în cotidianul italian La Repubblica.

„În tinerețe, tatăl meu și angajații lui au construit jumătate din orașul Padova”

Vanessa și-a descris tatăl ca fiind o persoană foarte activă și sănătoasă. „La 77 de ani, conducea mașina și ieșea afară de unul singur”, a spus fiica italianului, care a adăugat că tatăl ei a lucrat în construcții, ba chiar „în tinerețe a fondat o companie de construcții, alături de patru prieteni, apoi au mai angajat zeci de oameni și împreună au construit jumătate din orașul Padova.

„Au spus despre tatăl meu că oricum era bătrân, ca și cum asta ar fi trebuit să îmi ușureze suferința”

Îndurerată după ce și-a pierdut tatăl, Vanessa și-a exprimat furia pentru modul în care presa i-a tratat părintele drept un simplu număr al victimelor coronaviruslui.

„Au spus că oricum era bătrân, ca și cum vârsta lui ar fi trebuit să îmi ușureze suferința pe care o simt. De parcă dispariția lui ar fi mai puțin importantă”, a relatat femeia.

La final, Vanessa și-a spus păsul: „Marele meu regret este că medicul nostru generalist nu a vrut să-mi viziteze tatăl bolnav, când a început să simtă simptomele, întrucât a afirmat că este un caz banal de gripă”.

Cum ne putem proteja de coronavirus:

Close
Închide
  Close