De Simona Josan,

UPDATE 15.14 Factura zilelor de spitalizare a lui Florin Cioabă a fost trimisă familiei. Conform declaraţiilor lui Dorin Cioabă, costurile internării „regelui romilor” s-ar ridica la 42.000 de dolari.
După o serie de informaţii eronate apărute în presa din România, Dorin Cioabă, fiul „Regelui romilor”, Florin Cioabă, decedat duminică, în Antalya, a ţinut să facă o serie de precizăti. La România TV acesta a explicat că factura în ceea ce priveşte spitalizarea tatălui său nu a fost încă emisă, dar că se aşteaptă să fie în jur de 40.000 de euro, şi nu 350.000, aşa cum s-a vehiculat. De asemenea, el a punctat că s-a făcut deja o plată în avans pentru servcii medicale, de 15.000 de euro şi că iniţial Florin Cioabă fusese dus la o clinică privată, unde i s-a făcut o intervenţie greşită. După această eroare, medicii, care iniţial le-ar fi cerut rudelor peste 100.000 de euro, au scăzut suma la 5.000.
„Aştept să ni se emită factura. Aştept să-mi spună de ce sumă e vorba să o achit şi să vin cu tatăl meu în ţară. Noi am plătit deja 15.000 de euro avans. Prima oară a fost dus la o clinică privată cu salvarea. Acolo s-a făcut o intervenţie greşită, ceea ce a produs tatălui meu decesul. I-au făcut o coronografiere care i-a produs stopul cardiac. Aceşti oameni au cerut sume mari de bani, în jur de 100.000 de euro. Când au văzut că nu pot să facă nimic au cerut 5.000 de euro şi l-au trimis la spital”, a spus Dorin Cioabă.
Drept urmare, Dorin Cioabă are de gând să-i dea în judecată pe medicii turci.
„După înmormântarea tatălui meu o să mă ocup şi să dau în judecată. Avem documente şi dovezi că aceşti medici pot fi traşi la răspundere”, a spus el la România Tv.
Totodată, urmaşul lui Cioabă a explicat că în nici un moment el sau familia lui nu a solicitat statului român să plătească factura serviciilor medicale primite de tatăl său, ci doar asistenţă consulară.
„La un moment dat s-a înţeles că am cerut ajutor statului român. Noi nu am solicitat niciun ajutor, nici de transport sau bani guvernului. Am cerut Ministerului de Externe să ne ajute, ajutor consular, pe care nici nu ni l-au oferit. Ambasada României nu a făcut nimic să ne ajute, numai ne face probleme. Ne face probleme pentru că nu ia legătura cu spitalul să ne facă actele să plecăm cu trupul neînsufleţit al tatălui meu. Consulatul trebuia să vină să discute aici problemele. Ce tarife, de ce le încărcaţi o notă de plată, sunt tot felul de probleme de ordin consular”, a declarat, la România TV, Dorin Cioabă.
INFO
Florin Cioabă, autoproclamat „rege al romilor”, a murit duminică dimineaţă, în jurul orei 11. El suferise un infarct în urmă cu câteva zile, pe când se afla în vacanţă în Turcia, şi nu a mai putut fi salvat, deşi medicii i-au montat un stent.

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO
GSP.RO

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO