Furtuni violente în Polonia, soldate cu cinci morți. Zeci de copii dintr-o tabără de cercetași au fost răniți

12 august 2017 15:55

Cinci persoane și-au pierdut viața după ce Polonia a fost lovită de furtuni violente. Cea mai gravă situație este în nordul țării, unde o tabără de cercetași a fost afectată, relateză AFP.

Două fete, în vârstă de 13 și 14 ani, au mudir tupă ce un copac a căzut peste ele, în timp ce dormeau într-un cort. Fetele se aflau într-o tabără de cercetași, în orașul Suszek, aflat în nordul țării. Alți 20 de copii au fost răniți.

O altă femeie și-a pierdut viața după ce un copac a căzut peste locuința sa, iar, în alt sat, un bărbat a fost ucis după ce un alt copac s-a prăbușit peste cortul său. A cincea victimă a furtunilor violente din Polonia este un bărbat, care a fost și el strivit de un copac.

De asemenea, 340.000 de persoane au rămas fără electricitate, după ce rafalele puternice au prăbuşit copaci peste liniile de alimentare cu energie electrică din Polonia.

Furtunile violente au lovit Polonia, țară care se confruntă cu temperaturi foarte ridicate. De altfel, întreaga Europă se confruntă cu cea mai caldă vară din ultimii zece ani. Aceste condiţii meteorologice extreme sunt aşteptate să continue, iar meteorologii au emis avertizări de vreme rea pentru cinci voievodate din Polonia.


Citește și: EXCLUSIV/ Alexandru Arșinel își neglijează sănătatea de dragul partenerei sale. Sacrificiu în numele soției!


 Foto: EPA

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro