Mergi direct la conținut »
VIDEO / Gabriela Firea, audiată la Parchetul General în dosarul violențelor din 10 august
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO / Gabriela Firea, audiată la Parchetul General în dosarul violențelor din 10 august

VIDEO / Gabriela Firea, audiată la Parchetul General în dosarul violențelor din 10 august

Gabriela Firea este audiată la Parchetul General, în calitate de martor, în dosarul violențelor din 10 august. Anunțul vine după ce edilul a cerut, în acest weekend, demisia ministrului de Interne Carmen Dan pentru modul în care s-a acționat în Piața Victoriei.

UPDATE 14.20: „Am fost citată în calitate de martor în dosarul protestelor din 10 august. Am răspuns întrebărilor domnului procuror și am adus înscrisuri. Cunoașteți caracterul nepublic al unei anchete. Pot să vă spun că la modul general a fost vorba de elemente care sunt în responsabilitatea primăriei sau a primarului general, precum sunt cele privind autorizarea unor întâlniri publice. Dacă au fost sau nu autorizate mișcările sau dacă a existat sau nu un organizator”, a declarat Gabriela Firea la ieșirea de la Parchetul General, după audierea care a durat aproximativ trei ore.

Primarul Capitalei i-a luat, încă o dată, apărarea prefectului Capitalei, Speranța Cliseru. „Cred că s-a încercat ca prefectul Capitalei să fie scos țap ispășitor”,  mai declarat edilul Capitalei.

UPDATE ora 11.10: Gabriela Firea a sosit la Parchetul General pentru a fi audiată ca martor în dosarul violențelor. La intrare, ea a spus că va oferi o declarație detaliată la finaluol audierilor. Întrebată dacă deține probe pentru acuzațiile făcute în ultima perioadă, Gabriela Firea a spus că „nu ar face afirmații pe care nu le-ar putea proba”.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Într-o declarație făcută duminică, Gabriela Firea a apărat-o pe Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei, o apropiată a sa, şi a spus că ordinul de evacuare al pieţei în 10 august nu conţinea detalii cu privire la modalitatea de intervenţie, dar Cliseru a fost indicată ca responsabilă tocmai pentru a se ajunge la Firea, amintește Mediafax.

„Când am vrut să facem târgul de Crăciun în Piaţa Victoriei, am fost lăsată singură, protestatarii de profesie au demontat scena. A fost un strigăt de alarmă, dar probabil că unii colegi au crezut că ei nu vor fi vizaţi. S-a întâmplat pe 10 august. I-am reproşat doamnei ministru că prin strategia de comunicare a vrut să transfere răspunderea pentru tot ce urma să se întâmple pe umerii prefectului. Deodată, prefectul, care doar contrasemnează un ordin întocmit de militari, apare ca personaj principal un prefect.

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»
Recomandări

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»

 

În noaptea aceea s-a menţionat în presă numele prefectului, a doua zi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a spus că prefectul a dat ordinul de intervenţie, urmărind probabil reacţiile şi presa internaţională şi văzând că interventţa e considerată mai agresivă. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a arătat către prefect, presa spunând că a lucrat cu primarul general. Aşa am ajuns vinovat de serviciu că eu am pus la cale intervenţia, pentru că omul care a dat ordinul e prefectul Capitalei, cel care a lucrat cu mine”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, la România Tv.

Totodată, Gabriela Firea a cerut demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, ca urmare a evenimentelor care au avut loc pe 10 august la Bucureşti.

Firea a declarat că solicitarea în ceea ce o priveşte pe Carmen Dan a fost făcută pe fondul îngrijorărilor externe referitoare la violenţele înregistrate în Piaţa Victoriei şi care i-au fost transmise prin intermediului comisarului european Corina Creţu.

Foto: Hepta


Gabriela Firea, o nouă serie de atacuri la adresa lui Dragnea: „Nu i-a răspuns Corinei Creţu la telefon toată vara / Carmen Dan a fost prima pe lista lui Dragnea să fie prim-ministru”


 

Close
Închide
  Close