MENIU CAUTĂ

Gabriela Firea insinuează că ministrul de Interne, Carmen Dan, spionează membri de partid: Parte din statul paralel e pe lângă noi

Distribuie

Gabriela Firea a declarat într-o intervenție telefonică la România TV, că ministrul de Interne, Carmen Dan avea pregătite transcrieri ale unor convorbiri private purtate de ea pe Whats App, atunci când a ajuns la ședința CEx a PSD.

Primarul general a povestit cum, „Doamna ministru a scos dintr-un dosar, deși nu cred că avea de unde să știe ce voi spune eu, decât dacă îmi urmărește corespondența, probabil, a scos niște foi că sunt xeroxuri convorbiri private dintre doamna prefect și un secretar de stat. Am întrebat ‘Doamna ministru, ne spionați? Ne urmăriți? Ne controlați mesajele, WhatsApp-urile?’ A întors atunci discuția și a spus că domnul secretar de stat i-a pus la dispoziție”.

În continuare, Gabriela Frirea a spus că în urmă cu un an, Carmen Dan i-a transmis să aibă grijă ce vorbește pe Whats App deoarece convorbirile pe această aplicație pot fi interceptate. „Dacă la acest nivel am ajuns. Noi ne luptăm cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe lângă noi, cu o doamnă ministru de Interne care vine la Comitetul Executiv pregătită în apărarea sa cu niște mesaje private”, a declarat Gabriela Firea, care a adăugat că se simte spionată.

În aceeaşi intervenţie, Firea a vorbit şi despre faptul că ministrul Carmen Dan a fost prima pe lista premierilor lui Liviu Dragnea, după demisia lui Mihai Tudose. Potrivit acesteia, colegii din PSD s-au opus eventualei nominalizări a lui Carmen Dan.

Primarul a mai acuzat-o pe șefa de la Interne că la protestele din 10 august, nu a avut grijă nici de oamenii paşnici, nici de jandarmi.

Gabriela Firea a lansat şi sâmbătă, în timpul ședinței CExN PSD, dar și după terminarea ședinței, mai multe atacuri la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, și a președintelui PSD, Liviu Dragnea. Pe Carmen Dan o acuză că a încercat să paseze răspunderea intervenției jandarmilor, de la protestele din 10 august, în direcția prefectului Capitalei, Speranța Cliseru. Astfel, spune Firea, s-a încercat incriminarea ei, ținând cont cont de faptul că Sepranța Cliseru a fost consilier al primarului Capitalei. În cazul lui Liviu Dragnea, Firea a recunoscut că are o relație tensionată cu acesta, acuzând faptul că proiecte ale Primăriei Capitalei au fost blocate din cauza președintelui PSD.

În replică, Dragnea a spus: „Încerc să îi înțeleg nemulțumirea, dar e prea mult ca un prefect să devină subiect de discuție de trei ore în CExN.

În ședința de sâmbătă a CExN PSD, Firea a cerut demisia ministrului de Interne, propunere care a fost respinsă prin vot. Firea a fost singura care a votat propunerea.


Citește și: Româncă moartă în condiții misterioase în Republica Dominicană. Tânăra de 23 de ani a fost găsită în fața unui hotel. Ultimele imagini cu Andreea în viață


 

Citește mai multe despre carmen dan pe Libertatea.

Comentarii