Mergi direct la conținut »
Imagini revoltătoare în secția de Pediatrie a Spitalului din Craiova. „Mămicile stau să-şi păzească bebeluşii, să nu se urce pe ei gândacii“
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Imagini revoltătoare în secția de Pediatrie a Spitalului din Craiova. „Mămicile stau să-şi păzească bebeluşii, să nu se urce pe ei gândacii“

Imagini revoltătoare în secția de Pediatrie a Spitalului din Craiova. „Mămicile stau să-şi păzească bebeluşii, să nu se urce pe ei gândacii“

Imaginile revoltătoare au fost filmate de mai mulți părinți care s-au internat cu copiii lor la secția de Pediatrie a Spitalului din Craiova. Gândacii se plimbă prin saloanele unde este mizerie, deși ar trebui să fie respectate cu sfințenie regulile de igienă. Din cauza condițiilor necorespunzătoare depistate, Direcția de Sănătate Publică a decis să amendeze unitatea medicală cu 5.000 de lei.

În saloanele în care sunt îngrijiți copiii, mirosul e greu de suportat, paturile-s vechi și ruginite, iar lenjeriile sunt rupte. De asemenea, prin crăpăturile pereților ies zeci de insecte. Părinții spun că sunt revoltați, însă sunt nevoiți să accepte condițiile mizere, notează Adevărul.

„Este înfiorător. Noaptea, mămicile stau să-şi păzească bebeluşii, să nu se urce pe ei gândacii. Este plin, peste tot”, a declarat o mămică, conform sursei citate.

O altă femeie, care a ajuns cu copilul în urgență, a mărturisit că aproape a făcut un atac de panică, după ce a văzut cum arată salonul în care trebuie să stea internată.

„Când am văzut unde m-au băgat, am început să plâng, tremuram toată. Cred că am avut un atac de panică, nu ştiu. L-am sunat pe soţ să vină să ne ia din spital, dar medicii mi-au spus că plec pe răspunderea mea şi am rămas, mi-a fost teamă. Este inuman”, a povestit o altă femeie.

Totodată, un bărbat din Craivoa a publicat pe Facebook o fotografie în care o mamă dormea lângă bebelușul ei într-un pat mic și ruginit.

„Spitalul nr 1 de urgenţă Craiova 2018. Secţia pediatrie. Cum este posibil în secolul 21 să existe într-un spital de urgenţă asemenea condiţii, asemenea paturi vechi de peste 30 ani, să dormi cu copilul într-un pat 1.500 x 800 dacă este şi atât, fără perne, fără pături… Numai de furat sunteţi buni, dar să modernizaţi un spital nu vreţi, că nu vă mai săturaţi de bani… Femeile muşcate de fel şi fel de gângănii, un miros insuportabil în saloane… Fără un frigider să îţi pui mâncarea, fără un dulap să îţi pui hainele… fără, fără, fără…”, a scris părintele.

Imaginile au fost văzute și de Eugen Georgescu, noul manager al Spitalului de Urgenţă din Craiova, care a declarat că va declanşa o anchetă.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Dolj s-a autosesizat și a dispus aplicarea de sancțiuni în urma neregulilor depistate în unitatea medicală.

Spitalul de Urgență din Craiova a fost amendat de inspectorii DSP Dolj cu 5.000 de lei, în urma controlului efectuat la secția de Pediatrie.

„Ieri se făcea igienizare în Clinica Pediatrie I, urmând ca după terminare să intre în plan și Pediatrie II. La Pediatrie II s-a constatat un număr mai mare de aparținători decât numărul de paturi, erau 10 paturi și 17 internări. S-a găsit mobilier vechi, deteriorat. Starea de igienă a secției nu este corespunzătoare. La data controlului nu s-au găsit insecte în secție. S-a verificat și respectarea planului de dezinfecție, ultima acțiune fiind în data de 2 octombrie 2018. S-a recomandat spitalului să ia măsuri penru redimensionarea numărului de paturi pentru aparținători”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu, conform craiovaforum.

Săptămâna trecută, un lift a căzut în gol la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, în timp ce trei persoane se aflau în interior.


Citește și EXCLUSIV/ Libertatea a vorbit cu românul care a petrecut cu bossul Facebook pe un portavion. La doar 26 de ani, Andrei Antonescu a lucrat la marile companii IT ale lumii


 

Close
Închide
  Close