MENIU CAUTĂ
09 Sep. 2018 15:43

Gennadi Gagulia, prim-ministrul din Abhazia, a fost ucis într-un accident de mașină

Distribuie

Gennadi Gagulia, prim-ministrul din Abhazia, a fost ucis într-un accident de mașină. În vârstă de 71 de ani, Gagulia era șeful guvernului din regiunea separatistă Abhazia, din Georgia, care reprezintă o sursă de scandal între Rusia și Georgia.

Gagulia a fost considerat mereu un politician pro-rus, care a avut de trei ori mandatul de prim-ministru. Prima oară, din 1995 până în 1997, apoi în perioada 2002 – 2003, iar din aprilie 2018 a fost numit din nou în fruntea guvernului.

Gennadi Gagulia, prim-ministrul din Abhazia, a fost ucis într-un accident de mașină. Se întorcea din Siria

Gennadi Gagulia se întorcea dintr-o vizită pe care a efectuat-o în perioada 4-7 septembrie, împreună cu Raul Khajimba, președintele regiunii separatiste, la Damasc, la controversatul Bashar Al-Asad.

Mașina cu care Gagulia se întoarcea de la Aeroportul din Soci (în Abhazia, a cărei capitală este Suhumi, nu există niciun aeroport) a fost lovită în plin de altă mașină care a lovit convoiul oficial, iar politicianul a murit pe loc. Președintele Raoul Khajimba, care era în altă mașină din convoi, a văzut accidentul.

Incidentul a avut loc pe raza localității Myussera.


CITEȘTE ȘI: 

VIDEO | Coloana oficială a președintelui Republicii Moldova, implicată într-un grav accident auto. Care este starea lui Igor Dodon

Citește mai multe despre Accident, Deces, masina și prim-ministru pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii