Mergi direct la conținut »
Gospodărie din Colți, Buzău, atacată din nou de un urs. Primarul comunei: „Mai e un urs abonat la carnea din gospodăriile cetăţenilor”
Ştiri Libertatea > Ştiri > Gospodărie din Colți, Buzău, atacată din nou de un urs. Primarul comunei: „Mai e un urs abonat la carnea din gospodăriile cetăţenilor”

Gospodărie din Colți, Buzău, atacată din nou de un urs. Primarul comunei: „Mai e un urs abonat la carnea din gospodăriile cetăţenilor”

Un urs a atacat, în noaptea de joi spre vineri, o gospodărie din Colţi, Buzău, ucigând miei şi oi, la doar câteva ore după ce un alt urs, bănuit că a terorizat mai multe luni zona, a fost ucis și batjocorit de cei care l-au capturat.

De Cristina Sterian,

Pavel Petrișor Rădulescu, primarul localității Colți, care este acuzat că a batjocorit cadavrul unui urs care-i teroriza pe localnici, a anunțat că un nou atac s-a înregistrat noaptea trecută.

Din imaginile postate de primar pe Facebook se pot observa anexe distruse şi mai multe animale ucise, fiind vorba despre oi şi miei.

”Alt atac, alt urs. Problema e mult mai gravă. Mai e un urs abonat la carnea din gospodăriile cetăţenilor. A fost azi noapte. Invit ONG-urile, protecţia animalelor să-l ia şi să-l ducă unde vor dânşii…”, a scris primarul comunei Colţi.

Anterior, primarul a fost filmat în timp ce toarnă bere pe cadavrul unui urs, gest criticat de organizațiile de protecție a animalelor. El și-a cerut ulterior scuze, spunând că și acasă „când tai porcul, primul pahar de țuică îl torn peste el”, iar acum a procedat la fel.

Astăzi, Corpul de Control al ministrului Mediului a descins la Buzău la Garda de Mediu, unde va verifica modul în care angajații au respectat legea privind recoltarea ursului, pentru care ministerul dăduse aviz încă de la începutul lunii.

Între timp, directorul AJVPS, Dragoș Ștefănescu a anunțat că ursul sacrificat ieri este cel care a dat atac peste atac în comuna Colți iar cel care a făcut prăpăd în ultima noapte este un alt exemplar.

Corespondență din Siria | În mijlocul războiului pentru a ajuta! Românca Roxana Diaconescu se luptă să salveze viețile oamenilor prinși în conflictul din Siria
Recomandări

Corespondență din Siria | În mijlocul războiului pentru a ajuta! Românca Roxana Diaconescu se luptă să salveze viețile oamenilor prinși în conflictul din Siria

”Ursul mascul a fost vânat în urma observațiilor efectuate timp îndelungat, circa 2 săptămâni, cu scopul de a preleva strict exemplarul care a produs numerous epagube în zona Colți și comuna Pănătău, pagube consemnate în documentația depusă de la Ministerul Mediului cu ocazia solicitării derogării”, spune Ștefănescu.

Acesta a adăugat că procedura derulată de la solicitarea derogării și până la acțiunea efectuivă de vânătoare s-au desfășurat conform prevederilor legale.


Citește și:

FOTO&VIDEO/ Explicația halucinantă a primarului care a turnat bere peste cadavrul unui urs: „Acasă când tai porcul primul pahar de țuică îl torn peste el. Așa am făcut și aici”

Close
Închide
  Close