Mergi direct la conținut »
Guvernul oferă olimpicilor 3.500 de euro, pe an, pentru cercetare; Care este condiția pentru a lua banii
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Guvernul oferă olimpicilor 3.500 de euro, pe an, pentru cercetare; Care este condiția pentru a lua banii

Guvernul oferă olimpicilor 3.500 de euro, pe an, pentru cercetare; Care este condiția pentru a lua banii

Guvernul oferă olimpicilor 3.500 de euro, pe an, pentru cercetare. În plus, olimpicii care vor forma echipe vor primi 5.000 de euro. Condiția pentru a primi acest grant de cercetare este să urmeze o universitate în țară și să lucreze până la zece ani într-o universitate din România.

De Valentina Postelnicu,

Anunțul a fost făcut joi, la începutul ședinței de Guvern, de Șerban-Constantin Valeca, ministrul Cercetării și Inovării.

”În vederea creșterii competitivității în învățământul superior și stabilirea tinerilor dotați în țară și totodată, pentru întinerirea forței de muncă în cercetarea românească, am venit cu o notă și apoi o să venim cu reglementarea privitor la acordarea unui grant de cercetare pentru olimpicii români care au obținut locurile I, II, III la olimpiadele internaționale și naționale. E vorba de un grant de 3500 de euro pe an şi pentru echipe de cinci olimpici care vor face modele experimentale, încă 5000 de euro”, a spus el.

Ministrul a prezentat și condiționalitățile pentru a primi acești bani și anume  ”să urmeze o universitate în țară și să lucreze până la zece ani într-o unitate de cercetare-dezvoltare-inovare, adică, universitate, institut sau așa cum este definit în Ordonanța 57”.

”Cred că pentru stabilitatea acestor creiere în România, o sumă estimată maximală pentru anul 2017-2018 de 1.400.000 de euro – probabil că nu se va ajunge aici, nu știu dacă toți vor rămâne să acceseze acest program. Nu este un efort bugetar foarte mare pentru ministerul nostru și o să supun aprobării Guvernului acest lucru, urmând să vin cu actul normativ”, a mai spus ministrul Șerban Constantin Valeca.

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”
Recomandări

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”

 

Salarizarea personalului nedidactic din învăţământ va fi pusă în acord cu măririle acordate în Educaţie printr-o ordonanţă care va fi aprobată joi de Guvern, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

„Azi avem pe ordinea de zi o ordonanţă importantă şi anume cea legată de salarizarea personalului nedidactic din învăţământ, învăţământul preuniversitar. Şi ne referim la aproximativ 53 de mii de persoane, astfel încât măririle pe care le-am făcut în sistemul de învăţământ să se aplice şi personalului nedidactic din acest domeniu de activitate ca lucrurile să fie cât să fie cât se poate de echitabile pentru toată lumea”, a declarat Sorin Grindeanu, în deschiderea şedinţei de Executiv.

Close
Închide
  Close