De Andreea Radu,

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, va anunţa obiectivul guvernului săptămâna viitoare, când va prezenta un „plan verde” privind importanţa prevenţiei, notează Agerpres.

Producătorii de ţigări vor fi obligaţi să acopere costul de a ajuta oamenii să renunţe la fumat, potrivit informaţiilor divulgate de publicaţia britanică.

Vor vizate de măsurile guvernului și țigările de contrabandă. Pe pliantele care îndeamnă fumătorii să renunţe la acest viciu vor fi plasate în pachete de țigări comercializate în mod legal.

„Pentru 15% dintre adulţii care sunt încă fumători, fumatul este principala cauză a îmbolnăvirii şi a deceselor premature, şi o cauză majoră a inegalităţilor. De aceea guvernul doreşte să-şi ducă la bun sfârşit treaba”, se mai arată în documentele consultate de Daily Mail.

Fumatul rămâne principala cauză a cancerului care poate fi prevenită în Marea Britanie, în pofida înjumătățirii numărului de fumători în rândul britanicilor în ultimii 35 de ani.

Sunt și voci care se opun inițiativei guvernului, printre care și Simon Clark, directorul grupului de fumători „Forest”. El a declarat că oamenii au dreptul să fumeze „fără a fi hărţuiţi să renunţe” și că „nu este de datoria guvernului să dicteze stilul de viaţă al oamenilor”.

Foto: 123rf.com


Supărată că a luat notă mică la ”Științe”, dar viitoare milionară! Povestea lui Cori Gauff, adversara a Simonei Halep și noul copil teribil al tenisuluiPoza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații