Mergi direct la conținut »
„Vestele galbene” au primit interdicție pe Champs-Elysee! Măsuri fără precedent pregătite de Guvernul francez față de protestatari
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > „Vestele galbene” au primit interdicție pe Champs-Elysee! Măsuri fără precedent pregătite de Guvernul francez față de protestatari

„Vestele galbene” au primit interdicție pe Champs-Elysee! Măsuri fără precedent pregătite de Guvernul francez față de protestatari

Guvernul francez a anunțat că le-a interzis protestatarilor „Vestele galbene” să mai intre pe Champ-Elysees, după ce săptămâna trecută au avut loc ciocniri între manifestanți și forțele de ordine și au fost vandalizate mai multe magazine de lux.

Un nou protest urmează să aibă loc sâmbătă, dar Guvernul francez a interzis „vestelor galbene” accesul pe celebrul bulevard parizian și a anunțat protestatarii că va reacționa foarte dur la orice protest care va mai fi organizat, transmite BBC.

Pentru prima dată, vor fi mobilizați soldați pentru păstrarea ordinii și vor fi folosiți inclusiv soldați din trupele anti-terorism.

Însă Guvernul a dat asigurări că primii care vor interveni vor fi polițiștii și că doar în cazuri excepționale vor interveni soldații antrenați pentru situații anti-terorism.

Mai mulți politicieni au reacționat negativ după ce a fost anunțată interdicția și au spus că există riscul ca țara să fie cuprinsă de violențe.

Politicienii care au reclamat acest lucru au spus că protestatarii „Vestele galbene” sunt grupuri care se mișcă rapid și sunt imprevizibili.

După ultimele acțiuni de protest s-au operat peste 120 de arestări, iar în urma incidentelor de săptămâna trecută, șefului poliției franceze a fost demis. 

Totodată, amenzile pentru strângerea la proteste neautorizate au crescut.

Protestele „vestelor galbene” au debutat în luna noiembrie, inițial din cauza creșterii taxelor la combustibili.


Citește și:

Brexit, reportaj la Londra | Cum ajung românii să spună: «Eu sunt ok, pentru că sunt avocat sau arhitect, dar nu sunt de acord să vină în Anglia români care lucrează în joburile prost plătite»

Close
Închide
  Close