Astfel, în perioada următoare vor fi verificate toate detaşările de personal din societăţile comerciale în ministere.

„Sunt foarte multe persoane, pe unele dintre ele le ştim, pe altele le aflăm acum când facem analiza fiecărui minister, persoane care sunt detaşate de la societăţi comerciale. Dacă e angajat de trei zile pe salariul de prim-ministru, detaşarea se face pe salariul din societate. Aceste lucruri nu le mai putem accepta. Vom cere detaşările de la fiecare minister în parte, pentru că nu e corect şi nu e un mod constructiv de abordare”, a afirmat premierul, la Tulcea.

Dăncilă a mai spus că vor fi verificate şi entităţile din cadrul unor ministere care au mai mulţi şefi decât angajaţi.

„Sunt ministere în care avem entităţi cu mai mulţi factori de conducere decât salariaţi. Avem entităţi unde vrem să vedem ce au făcut într-un an de zile. Avem societăţi, şi am văzut una chiar săptămâna trecută, în care veniturile sunt egale cu cheltuielile, dar şi-au crescut salariile. Nu este o abordare corectă. Nu putem irosi banul public şi trebuie să fim foarte fermi în astfel de situaţii. De săptămâna viitoare vom lua fiecare minister în parte, vom analiza toate aceste lucruri şi vom vedea cum putem descentraliza şi să lăsăm unităţile din teritoriu în subordinea consiliilor judeţene şi să apropiem decizia de cetăţeni”, a menţionat premierul Dăncilă.

Teodorovici: „Dacă te-ai pensionat din sistemul de stat, mai lucrezi la stat? Eu spun că nu. Mergi în privat!”

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat, la rândul lui, măsuri care ar putea fi adoptate pentru acoperirea deficitului bugetar.

„Dacă te-ai pensionat din sistemul de stat, mai lucrezi la stat? Eu spun că nu. Mergi în privat! Ştim foarte bine ce se întâmplă de ani de zile în acest sens. Sunt măsuri de bun-simţ pe care le vom discuta, astfel încât până la rectificare să fie prezentate şi, sper, multe din ele să fie şi asumate”, a afirmat ministrul Teodorovici.

Discuţiile Ministerului Finanţelor Publice cu celelalte ministere pe tema măsurilor care pot fi luate pentru acoperirea deficitului au început pe data de 3 iulie, se vor încheia pe data de 10 iulie şi apoi vor fi centralizate şi prezentate premierului Viorica Dăncilă, potrivit lui Teodorovici.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, alături de preşedintele executiv al partidului, Eugen Teodorovici, şi secretarul general Mihai Fifor au participat vineri seara la şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al Organizaţiei PSD Tulcea.

Ad placeholder
Vladimir Putin anunță că a aprobat primul vaccin anti-COVID-19 din lume: „Fiica mea a fost vaccinată”
Recomandări
Vladimir Putin anunță că a aprobat primul vaccin anti-COVID-19 din lume: „Fiica mea a fost vaccinată”
 

Primele discuţii privind lipsa banilor au venit la şedinţa informală de la Vila Lac 1, a noii conducerii a PSD.

Social-democraţii au discutat, atunci, despre problemele legate de lipsa banilor la buget. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, s-a angajat să vină cu un plan de măsuri, până la finalul lunii iulie, când va trebui să pună pe masa Guvernului şi rectificarea bugetară, pentru a da bani administraţiilor locale.

Şi remanierea Guvernului a intrat în discuţia PSD, în cel mult două săptămâni urmând să se finalizeze analiza premierului, pe activitatea fiecărui ministru.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Cum arată foile de prezență semnate de fostul ministru Bodog pentru consiliera Olivia Baciu, despre care DNA spune că nu venea deloc la muncă

Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Doliu mare pentru Dan Negru. A murit la 47 de ani: 'Am construit împreună...'
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Doliu mare pentru Dan Negru. A murit la 47 de ani: 'Am construit împreună...'
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
HOROSCOP
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
RECOMANDĂRI