De Valentina Postelnicu,

În PSD se analizează posibilitatea impozitării progresive a pensiilor speciale, peste un anumit prag. Ar fi vizate toate pensiile care nu se bazează pe contributivitate, fiind intitulate indemnizaţii pentru limită de vârstă.

Cei de la PSD vor să vadă care este impactul acestei impozitări, câţi bani aduce la buget, pentru a vedea cum se va concretiza proiectul.

Social-democraţii au discutat, în şedinţa informală şi despre riscul depăşirii deficitului de 3% din PIB. Astfel, potrivit surselor citate, Teodorovici ar fi transmis că şi-ar asuma o depăşire de deficit, dacă această depăşire ar veni de la investiţii.

Se ia în calcul şi o restructurare a unor agenţii şi departamente din cadrul ministerelor, după ce aparatul de stat a devenit extrem de stufos şi consumă mult din resursele bugetului.

Programe precum „un ghiozdan pentru fiecre elev” ar putea să dispară. PSD face analiza impactului unor măsuri, asupra societăţii

Programe sociale fără impact major în societate ar putea fi eliminate

O analiză se va face şi pe actualele programe sociale, pentru a vedea dacă nu se pot elimina unele care nu au avut impactul dorit în societate. S-a dat exemplul programului „un ghiozdan pentru fiecare elev” sau acordarea celor 10 lei, pe zi, pentru elevii care nu chiulesc de la şcoală, aflate în programul de guvernare al PSD.

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

Remanierea Guvernului: Premierul decide în maximum două săptămâni cine pleacă din Executiv

O nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional urmează să se convoace, în perioada următoare, pentru a se discuta despre remanierea şi restructurarea Guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va analiza activitatea fiecărui membru al Executivului şi punerea în aplicare a programului de guvernare. Se doreşte, la nivelul noului PSD, o schimbare şi la nivelul Guvernului, pentru eficientizare.

Citeşte şi: La 24 de ani, un maramureșean vrea să candideze la primărie și să schimbe destinul orașului natal: „Rămân în țară orice s-ar întâmpla”. Tânărul candidat promite „în primul rând, apă potabilă și drumuri”


Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate