Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Harghita ține departe pandemia de Covid-19, deși are 25 de persoane în carantină

Harghita ține departe pandemia de Covid-19, deși are 25 de persoane în carantină

Harghita continuă să fie unul dintre ultimele județe în care nu au fost înregistrate cazuri de oameni cu coronavirus, deși are 25 de oameni în carantină, anunță Agerpres.

De Iulian Budușan,

În judeţul Harghita nu s-a înregistrat, deocamdată, nici un caz de infectare cu noul coronavirus, a informat, miercuri, Instituţia Prefectului.

În Harghita se află în carantină 25 de persoane, în centrele de carantină fiind disponibile 350 de paturi. În judeţ sunt în izolate la domiciliu un număr de 2.025 de persoane, iar în ultimele 24 de ore au ieşit din izolare 22 de harghiteni.

Faţă de ziua precedentă, au mai intrat în carantină un număr de trei persoane, iar în cazul a 105 harghiteni s-a impus măsura izolării la domiciliu.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Până în prezent, nu a fost confirmat niciun caz de infecţie cu noul coronavirus, a precizat sursa menţionată.

Instituţia Prefectului a mai informat că un număr de 15 persoane din Harghita au fost amendate, în ultimele 24 de ore, din cauza nerespectării izolării la domiciliu.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.706 de persoane, fiind aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, cu amendă în cuantum total de 21.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu.

De asemenea, poliţiştii au verificat şi respectarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în zona a trei centre în care se află persoane carantinate.

„Reamintim cetăţenilor că nerespectarea legislaţiei poate atrage aspre sancţiuni cu amendă, sau chiar condamnarea la închisoare. Din aceste motive, este imperios necesar ca cetăţenii să se informeze numai din surse oficiale, să fie responsabili şi să conştientizeze faptul că trăiesc într-o colectivitate a cărei linişte şi sănătate pot fi afectate de acţiunile sau inacţiunile inconştiente ale unor semeni. Rugăm să cetăţenii să respecte întocmai recomandările autorităţilor, iar pentru siguranţa tuturor mesajul şi cuvântul de ordine este: ‘Staţi în casă’!”

Instituţia Prefectului

Cum ne ferim de COVID-19

Copiii cu părinții infectați cu noul coronavirus vor fi preluați de asistența socială. Care este procedura.

TAROM a suspendat, începând de miercuri, ora 12, operarea curselor interne pentru următoarele 14 zile.

Marcel Vela vine cu explicaţii: Cei care se plimbă sau îşi scot căţelul la plimbare, pe lângă casă, nu trebuie să aibă declaraţie la ei.

Close
Închide
  Close